Kada nemate ideju šta biste pripremili za ručak, a da bude brzo i malo drugačije napravite recept u nastavku. Reč je o pečenom krompiru u sosu od paradajza i svežeg bosiljka, sa mocarelom. Pravi se lako i brzo, a ukus je fenomenalan. Krompir će biti i hrskav i mekan u isto vreme.

  • Sastojci:
  • 900 g krompira
  • so, biber, šaka svežeg bosiljka
  • ulje
  • 4-5 čenova belog luka
  • 2 konzerve seckanog paradajza
  • 125 g mocarele

Priprema:

Krompir isecite na komade veličine zalogaja (sa ili bez ljuske). Stavite ga u činiju, dodajte 1 kašiku ulja i posolite. Raširite na pleh i pecite na 200C 30 minuta. U međuvremenu, iseckajte 4-5 čena belog luka. U tiganju zagrejte 1-2 kašike ulja, na njemu propržite beli luk. Dodajte 2 konzerve seckanog paradajza i dinstajte 5 minuta. Posolite i pobiberite. Šaku bosiljka grubo iseckati, dodati u tiganj i kratko dinstati. Krompir izvadite iz rerne i stavite u tepsiju. Sve dobro izmešati. Mocarelu isecite na kockice i ravnomerno rasporedite preko krompira. Smanjite vatru na nisku, poklopite šerpu i ostavite da se sir otopi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE