Kada nemate ideju šta biste pripremili za ručak, a da bude brzo i malo drugačije napravite recept u nastavku. Reč je o pečenom krompiru u sosu od paradajza i svežeg bosiljka, sa mocarelom. Pravi se lako i brzo, a ukus je fenomenalan. Krompir će biti i hrskav i mekan u isto vreme.
- Sastojci:
- 900 g krompira
- so, biber, šaka svežeg bosiljka
- ulje
- 4-5 čenova belog luka
- 2 konzerve seckanog paradajza
- 125 g mocarele
Priprema:
Krompir isecite na komade veličine zalogaja (sa ili bez ljuske). Stavite ga u činiju, dodajte 1 kašiku ulja i posolite. Raširite na pleh i pecite na 200C 30 minuta. U međuvremenu, iseckajte 4-5 čena belog luka. U tiganju zagrejte 1-2 kašike ulja, na njemu propržite beli luk. Dodajte 2 konzerve seckanog paradajza i dinstajte 5 minuta. Posolite i pobiberite. Šaku bosiljka grubo iseckati, dodati u tiganj i kratko dinstati. Krompir izvadite iz rerne i stavite u tepsiju. Sve dobro izmešati. Mocarelu isecite na kockice i ravnomerno rasporedite preko krompira. Smanjite vatru na nisku, poklopite šerpu i ostavite da se sir otopi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem