Kada nemate ideju šta biste pripremili za ručak, a da bude brzo i malo drugačije napravite recept u nastavku. Reč je o pečenom krompiru u sosu od paradajza i svežeg bosiljka, sa mocarelom. Pravi se lako i brzo, a ukus je fenomenalan. Krompir će biti i hrskav i mekan u isto vreme.
- Sastojci:
- 900 g krompira
- so, biber, šaka svežeg bosiljka
- ulje
- 4-5 čenova belog luka
- 2 konzerve seckanog paradajza
- 125 g mocarele
Priprema:
Krompir isecite na komade veličine zalogaja (sa ili bez ljuske). Stavite ga u činiju, dodajte 1 kašiku ulja i posolite. Raširite na pleh i pecite na 200C 30 minuta. U međuvremenu, iseckajte 4-5 čena belog luka. U tiganju zagrejte 1-2 kašike ulja, na njemu propržite beli luk. Dodajte 2 konzerve seckanog paradajza i dinstajte 5 minuta. Posolite i pobiberite. Šaku bosiljka grubo iseckati, dodati u tiganj i kratko dinstati. Krompir izvadite iz rerne i stavite u tepsiju. Sve dobro izmešati. Mocarelu isecite na kockice i ravnomerno rasporedite preko krompira. Smanjite vatru na nisku, poklopite šerpu i ostavite da se sir otopi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus