Recept za pileće belo meso spremljeno na malo drugačiji način. Šnicle napunite nadevom od dve vrste sira, pa odozgo razbijte jaje. Ovaj neobičan specijalitet možete servirati i gostima kada vam dođu, a može biti i glavno jelo na vašoj slavskoj trpezi.

  • Sastojci:
  • 3 pileća prsa
  •  3 jajeta
  • 120 g krem sira
  • 120 g mocarele
  • So, biber, beli luk u prahu, slatka paprika

Priprema:

Isecite pileći file u sredini, formirajući džep u sredini (nalik na čamac). Što je džep veći, više punjenja će stati. Stavite foliju u ovaj džep da bi ostao u obliku. Pileći file pospite solju, biberom, suvim belim lukom, dimljenom paprikom. Pržite pileći file sa obe strane 4 minuta dok ne porumeni. Jaja podeliti na belanca i žumanca. Izmiksajte belanca sa krem sirom i mocarelom.  Stavite nadev u džepove pilećih fileta. Pecite na 200°C 10 minuta. Izvadite iz rerne, stavite žumanca u centar. Stavite u rernu još 4 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE