Kiseli kupus vole svi Srbi jer se od njega spremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata... Dok većina ljudi kiseli kupus jer vole da imaju svoj, postoji i oni koji nemaju vremena ili ne znaju, pa kupuju. Postoji jednostavan način da ukiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga kiselite normalno.
1. Problemmože biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Кuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.
2. Dodajte nekoliko neutralizatora kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavac, cvekla, jabuke) balansiraju ukus.
3. Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate potrebno je redovno da pretačete. A mogu se dodati i 2 kašike šećera po litru.
4. So koristite kako je napisano, nemojte da preterujete. Obično se po kilogramu kupusa uzima 50-65 g soli.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem