Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŠTA DA URADITE AKO JE KUPUS PREVIŠE KISEO: Postoji 4 uzroka koja lako možete da rešite

Autor Sanja Belinić

Pročitajte koje su najčešće greške kada kiselite kupus.

 Greške koje se prave kada se kiseli kupus Izvor: Shutterstock

Kiseli kupus vole svi Srbi jer se od njega spremaju sva omiljena jela, kao što su sarme, podvarak, salata... Dok većina ljudi kiseli kupus jer vole da imaju svoj, postoji i oni koji nemaju vremena ili ne znaju, pa kupuju. Postoji jednostavan način da ukiselite kupus ako baš želite domaći, a u nastavku teksta pročitajte na šta treba da obratite pažnju kada ga kiselite normalno. 

1. Problemmože biti u kupusu. Možda je sorta previše kisela. Кuvari preporučuju korišćenje glava jesenje žetve.

2. Dodajte nekoliko neutralizatora kiseline. Alkalne namirnice (šargarepa, celer, paradajz, krastavac, cvekla, jabuke) balansiraju ukus.

3. Da kiseli kupus ne bi ukiselio, dok ga pripremate potrebno je redovno da pretačete. A mogu se dodati i 2 kašike šećera po litru. 

4. So koristite kako je napisano, nemojte da preterujete. Obično se po kilogramu kupusa uzima 50-65 g soli.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 1

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bosko

So se ne stavlja u odnosu na kolicinu kupusa vec na kolicinu vode. Stavlja se 5-6 % soli, i pravi se toliko postotni rastvor. Ako je bure veliko morate staviti vise vode da prekrije Kupus a sa manje slanim rastvorom kupus ce poceti da trune. 🍸😀

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti