Svinjska rebarca su specijalitet koji obično jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno napravite kod kuće. Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći a onda se peku u rerni. Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.
- Sastojci:
- 1,5 kg svinjskih rebara
- pola kašičice belog luka u granulama
- 1 kašičica soli
- pola kašičice korijandera
- biber
- 4 kašike soja sosa
- 3 kašike kečapa
- 2 kašike ulja
- 1 kašičica meda
- 1 kašičica senfa
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok. Dobro sve umešajte pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi. Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220℃ 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200℃ još 20 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus