Svinjska rebarca su specijalitet koji obično jedemo u restoranima, ali sada lako i jednostavno napravite kod kuće. Tajna je u marinadi u kojoj meso stoji 12 sati, ili preko noći a onda se peku u rerni. Ovako pripremljena mogu biti glavno jelo na svečanoj ili slavskoj trpezi a toliko će biti ukusna da ćete ih stalno praviti.

  • Sastojci:
  • 1,5 kg svinjskih rebara
  • pola kašičice belog luka u granulama
  • 1 kašičica soli
  • pola kašičice korijandera
  • biber
  • 4 kašike soja sosa
  • 3 kašike kečapa
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašičica meda
  • 1 kašičica senfa
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

U činiji pomešajte beli luk, so, korijander, biber, soju, kečap, ulje, senf, med, limunov sok. Dobro sve umešajte pa prelijte svinjska rebra i dobro rukama umešajte da se marinada ravnomerno rasporedi. Pokrijte činiju providnom folijom i stavite rebra u frižider na 12 sati. Nakon toga rasporedite ih na pleh i pecite na 220℃ 40 minuta sa folijom preko, pa skinite foliju i pecite na 200℃ još 20 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE