Obradujte porodicu jelom kao iz najboljeg restorana. Spremite batake sa belim lukom u kremastom sosu od pavlake. Lako se prave, a meso je toliko mekano da će se samo odvajati sa kostiju. Što je najbolje od svega nećete potrošiti mnogo vremena za pripremu ovog ukusnog ručka.
- Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- So i biber po ukusu
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- svež korijander
- 5 čenova belog luka
Priprema:
Isecite 2 čena belog luka na tanke kriške. Napravite rezove na batacima i ubacite komade belog luka u njih. Posolite i pobiberite po ukusu. Pržite batake sa svake strane dok ne porumene. Izvadite batake pa u istom tiganju propržite 1 kašiku brašna. Dodajte pavlaku. Vratite batake i krčkajte 10 minuta. Sitno iseckati beli luk i korijander. Dodajte ih u tiganj i dinstajte još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem