Obradujte porodicu jelom kao iz najboljeg restorana. Spremite batake sa belim lukom u kremastom sosu od pavlake. Lako se prave, a meso je toliko mekano da će se samo odvajati sa kostiju. Što je najbolje od svega nećete potrošiti mnogo vremena za pripremu ovog ukusnog ručka.

  • Sastojci:
  • 1 kg pilećih bataka
  • So i biber po ukusu
  • 500 ml pavlake za kuvanje
  • 1 kašika brašna
  • svež korijander
  • 5 čenova belog luka

Priprema:

Isecite 2 čena belog luka na tanke kriške. Napravite rezove na batacima i ubacite komade belog luka u njih. Posolite i pobiberite po ukusu. Pržite batake sa svake strane dok ne porumene. Izvadite batake pa u istom tiganju propržite 1 kašiku brašna. Dodajte pavlaku. Vratite batake i krčkajte 10 minuta. Sitno iseckati beli luk i korijander. Dodajte ih u tiganj i dinstajte još 10-15 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE