Obradujte porodicu jelom kao iz najboljeg restorana. Spremite batake sa belim lukom u kremastom sosu od pavlake. Lako se prave, a meso je toliko mekano da će se samo odvajati sa kostiju. Što je najbolje od svega nećete potrošiti mnogo vremena za pripremu ovog ukusnog ručka.
- Sastojci:
- 1 kg pilećih bataka
- So i biber po ukusu
- 500 ml pavlake za kuvanje
- 1 kašika brašna
- svež korijander
- 5 čenova belog luka
Priprema:
Isecite 2 čena belog luka na tanke kriške. Napravite rezove na batacima i ubacite komade belog luka u njih. Posolite i pobiberite po ukusu. Pržite batake sa svake strane dok ne porumene. Izvadite batake pa u istom tiganju propržite 1 kašiku brašna. Dodajte pavlaku. Vratite batake i krčkajte 10 minuta. Sitno iseckati beli luk i korijander. Dodajte ih u tiganj i dinstajte još 10-15 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus