Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZAPEČENI KARFIOL IZ RERNE: Spolja hrskava korica, a preliv će učiniti povrće super mekanim

Autor Aleksandra Ljubičić

Karfiol spreman na ovaj način odličan je i topao i hladan.

 Zapečeni karfiol iz rerne1183271908.jpg Izvor: Shutterstock

Karfiol spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline, kao i izvor hranljivih vlakana i vitamina K. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Isprobajte recept za zapečen karfiol iz rerne.

  • Sastojci:
  • 1 glavica karfiola
  • 3 jajeta
  • 1 dl mleka
  • 1 dl jogurta
  • 150 g kačkavalja
  • so, biber

Priprema:

Očistite i operite karfiol pa podelite na cvetove. Prokuvajte cvetove u slanoj vodi par minuta. Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta pa stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti