Karfiol spada u grupu povrća koji sadrži pregršt hranljivih nutrijenata. Odličan je izvor vitamina C i folne kiseline, kao i izvor hranljivih vlakana i vitamina K. Karfiol pruža mnogo mogućnosti za improvizaciju u kulinarstvu. Isprobajte recept za zapečen karfiol iz rerne.
- Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 3 jajeta
- 1 dl mleka
- 1 dl jogurta
- 150 g kačkavalja
- so, biber
Priprema:
Očistite i operite karfiol pa podelite na cvetove. Prokuvajte cvetove u slanoj vodi par minuta. Nakon toga obaren karfiol stavite u vatrostalnu posudu, pobiberite ga i prelijte mešavinom umućenih jaja, mleka, jogurta pa stavite u rernu da se peče oko 10 minuta. Potom izvadite i preko narendajte kačkavalj, vratite u rernu i pecite dok se kačkavalj ne otopi.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA SLAVSKO PREDJELO i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus