Jedan od najukusnijih načina da spremite karfiol je upravo ovako, zapečen u rerni i to sa ukusnim prelivom kom niko neće odoleti. Još kada ga pospete kačkavaljem dobiće savršenu zlatni koricu, a kada ga budete jeli sir se razvlači. Priprema nije komplikovana, a može da bude i savršen prilog uz meso. Kada jednom budete napravili zapečeni karfiol na ovaj način, sigurno će vas oduševiti da ćete ga praviti stalno.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- 100 g putera
- 100 g kačkavalja
- 250 ml mleka
- 2 jajeta
- 1 kašika brašna
- so, biber
Priprema:
Karfiol očistite i odvojite cvetove, pa ih kratko blanširajte u posoljenoj vodi, oko 10 minuta. Procedite ga i poređajte u vatrostalnu činiju. Omekšali puter umutite sa jajima da postane penast, a zatim ulijte mleko sve vreme muteći. Potom dodajte brašno, biber i so, pa još jednom kratko umutite. Dobijenu smesu prelijte preko karfiola i činiju malo protresite, tako da sav karfiol bude preliven sa svih strana. Rernu zagrejte na 180 stepeni i pecite oko 20 minuta. Pred kraj pečenja izvadite karfiol, pospite ga narednanim kačkavaljem i vratite još malo da dobije lepu zapečenu koricu. Služite dok je još topao.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus