Patlidžan je povrće koje ne vole svi da jedu zbog jake arome, ali ako ga pripremite na ovaj način i najveći probirljivci biće oduševljeni. Nije teško, samo propržite povrće i na kraju dodate sos. Može da se jede kao obrok uz parče hleba, ali i kao prilog. Sastojci su jeftini, a većinu već i imate kod kuće. 

Sastojci: 

  • 3 patlidžana
  • 3 crna luka 
  • 1 glavica belog luka 
  • 200 g kisele pavlake
  • mirođija 

Priprema:

Patlidžan isecite na kockice, kao i crni luk. Prvo kratko propržite luk, pa dodajte patlidžan. Dok se to prži, u činiji pomešajte pavlaku sa seckanom mirođijom i mlevenim belim lukom. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Kad patlidžan i crni luk budu skoro gotovi dodajte sos i promešajte. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE