Patlidžan je povrće koje ne vole svi da jedu zbog jake arome, ali ako ga pripremite na ovaj način i najveći probirljivci biće oduševljeni. Nije teško, samo propržite povrće i na kraju dodate sos. Može da se jede kao obrok uz parče hleba, ali i kao prilog. Sastojci su jeftini, a većinu već i imate kod kuće.
Sastojci:
- 3 patlidžana
- 3 crna luka
- 1 glavica belog luka
- 200 g kisele pavlake
- mirođija
Priprema:
Patlidžan isecite na kockice, kao i crni luk. Prvo kratko propržite luk, pa dodajte patlidžan. Dok se to prži, u činiji pomešajte pavlaku sa seckanom mirođijom i mlevenim belim lukom. Posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Kad patlidžan i crni luk budu skoro gotovi dodajte sos i promešajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus