Cvekla se svrstava u grupu najzdravijeg povrća, zbog udela vitamina. Jedina mana je što se sporo kuva, ali zbog svih prednosti na organizam, vredi čekati. Odlična je za poboljšanje krvne slike. Verujemo da će vam ova salata postati jedna od omiljenih jer pored cvekle sadrži i piletinu i fantastičan sos od krem sira i pavlake.
Sastojci:
- 2 manje kuvane cvekle
- 250 g piletine obarene
- 50 g seckanih oraha
- 1 struk praziluka
Za preliv:
- 50 g krem sira
- 100 g pavlake
- 1 kašičica senfa
- so, biber po ukusu
- 2 čena belog luka
Priprema:
Cveklu i piletinu isecite na manje kockice. Luk iseckajte na kolutiće i sve pomešajte. Dodajte i seckane orahe. Za preliv pomešajte pavlaku, krem sir, gnječen beli luk i senf. Sjedinite sve i po ukusu dodajte so i biber.
Ako servirate salatu za neku specijalnu priliku, možete iskoristiti četvrtaste ili okrugle obruče. Stavite obruč na tanjir, napunite salatom pa sklonite obruč.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus