Pita od bundeve, mafini, čorba, rižoto - mnogo je ukusnih recepata koji vam pružaju zadovoljstvo uživanja u bogatom ukusu ovog povrća. Bundeva nije samo povrće koje se zbog fantastičnog ukusa često koristi u kulinarstvu, već je i veoma lekovita. Čorba u nastavku je odlična za stomak, jer je lagana, a u isto vreme veoma zasitna.
Sastojci:
- 1 manja bundeva
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 litar bujona od povrća
- 250 ml kokosovog mleka (može i pavlaka za kuvanje)
- so, biber
- 50 grama putera
- šaka peršuna
Priprema:
U šerpi zagrejte puter pa propržite seckan crni luk. Kada postane staklast dodajte i iseckan beli luk. Dinstajte sve zajedno. očistite bundevu i tikvicu, isecite na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte bujon i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa ringle, izblendajte štapnim mikserom, sipajte kokosovo mleko ili pavlaku pa vratite na ringlu. Začinite, krčkajte par minuta i servirajte posuto peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem