Pita od bundeve, mafini, čorba, rižoto - mnogo je ukusnih recepata koji vam pružaju zadovoljstvo uživanja u bogatom ukusu ovog povrća. Bundeva nije samo povrće koje se zbog fantastičnog ukusa često koristi u kulinarstvu, već je i veoma lekovita. Čorba u nastavku je odlična za stomak, jer je lagana, a u isto vreme veoma zasitna.
Sastojci:
- 1 manja bundeva
- 1 tikvica
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 1 litar bujona od povrća
- 250 ml kokosovog mleka (može i pavlaka za kuvanje)
- so, biber
- 50 grama putera
- šaka peršuna
Priprema:
U šerpi zagrejte puter pa propržite seckan crni luk. Kada postane staklast dodajte i iseckan beli luk. Dinstajte sve zajedno. očistite bundevu i tikvicu, isecite na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte bujon i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa ringle, izblendajte štapnim mikserom, sipajte kokosovo mleko ili pavlaku pa vratite na ringlu. Začinite, krčkajte par minuta i servirajte posuto peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus