Pita od bundeve, mafini, čorba, rižoto - mnogo je ukusnih recepata koji vam pružaju zadovoljstvo uživanja u bogatom ukusu ovog povrća. Bundeva nije samo povrće koje se zbog fantastičnog ukusa često koristi u kulinarstvu, već je i veoma lekovita. Čorba u nastavku je odlična za stomak, jer je lagana, a u isto vreme veoma zasitna.

Sastojci:

  • 1 manja bundeva
  • 1 tikvica
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 1 litar bujona od povrća
  • 250 ml kokosovog mleka (može i pavlaka za kuvanje)
  • so, biber 
  • 50 grama putera
  • šaka peršuna

Priprema:

U šerpi zagrejte puter pa propržite seckan crni luk. Kada postane staklast dodajte i iseckan beli luk. Dinstajte sve zajedno. očistite bundevu i tikvicu, isecite na kockice i dodajte u šerpu. Nalijte bujon i kuvajte dok ne omekša. Sklonite sa ringle, izblendajte štapnim mikserom, sipajte kokosovo mleko ili pavlaku pa vratite na ringlu. Začinite, krčkajte par minuta i servirajte posuto peršunom.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE