Pečene paprike će obeležiti jesen i zimu, ali ako vam je kojim slučajem ostalo još par u zamrzivaču iskoristite ih za ovo lagane letnje jelo. Sve i da vam nije ostalo ništa od zime, časkom ih ispecite u rerni, a za to vreme napravite najbolji sos od paradajza. Poslužite samo sa parčetom hleba

Sastojci:

  • 6-9 paprika
  • 5 paradajza
  • 1 crni luk 
  • 4 čena belog luka 
  • 200 g kisele pavlake
  • 1 kašika brašna 
  • 2 kašike seckanog svežeg peršuna 
  • 1 kašičica šećera 

Priprema:

Paprikama pažljivo isecite vrh i izvadite semenke, moraju da ostanu cele. Zatim ih poređajte na pleh obložen pek papirom i pecite na 200°C oko 15 minuta. Gotove i vruće paprike stavite u najlon kesu i vežite i ostavite par minuta da se potpari. Lakše ćete ih oljuštiti. Paradajz prelijte vrelom vodom i ostavite tako 5 minuta. Crni luk iseckajte i propržite, a zatim dodajte mleveni beli luk. Paradajz procedite i ogulite kožicu, pa iseckajte. Dodajte u tiganj sa lukom i promešajte. Posolite, pobiberite i pošećerite i kuvajte poklopljeno nekih 5 minuta. Pomešajte pavlaku sa brašnom i dobro sjedinite. Sipajte u sos, promešajte i dodajte 150 ml vode. Kuvajte još par minuta, uz povremeno mešanje i sipajte peršun. Paprikama skinite kožicu i dodajte u sos. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE