Faširane šnicle su ukusno i jeftino jelo koje se pravi od mlevenog mesa. Sada isprobajte neobičan recept za faširane šnicle od povrća. Umesto patlidžana možete da koristite i tikvice, a sve to umotajte u krompir. Zanimljivo i ukusno jelo oduševiće vas na prvi zalogaj, a prirpema uopšte nije teška. Ako želite malo da promenite svakodnevni meni, onda obavezno umesto šnicli od mlevenog mesa izaberite ove od povrća. 

Sastojci:

  • 2 patlidžana 
  • 1 crni luk 
  • 50 g šargarepe
  • 3-4 krompira 
  • 2 čena belog luka 
  • 2 jajeta 
  • 2-3 kašike brašna 

Za sos:

  • 60 g majoneza 
  • 60 g pavlake 
  • 1-2 čena belog luka 
  • mirođija 

Priprema:

Izrendajte patlidžan i crni luk, pa procedite od viška vode. Dodajte rendanu šargarepu, mleveni beli luk i brašno. Dobro sjedinite, pa dodajte umućeno jaje. U drugoj posudi pomešajte rendani krompir, posolite i pobiberite i dodajte jaje. Dobro sjedinite. Sipajte krompir u ruku i lepo rasporedite, zatim dodajte smesu sa povrćem, preko još jednu kašiku smese od krompira i lepo zatvorite. Ispržite, pa poređajte u vatrostalnu posudu i ispecite na 150°C oko 15-20 minuta. Pomešajte majonez, pavlaku, mleveni beli luk i seckanu mirođiju. Poslužite uz lažne faširane šnicle. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE