Polako prolazi sezona tikvica i zato je iskoristite maksimalno. Od ovog popularnog letnjeg povrća možete da napravite najrazličitija jela koja su preukusna, a sada vam donosimo recept za salatu od tikvice i šargarepe. Može da se jede uz meso, ali i kao obrok za sebe. Nema prženja ni pečenje, povrće samo marinirate i poslužite. Uživajte!
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 200 g šargarepe
Za marinadu:
- 3 kašike soja sosa
- 3 kašike sirćeta
- 2-3 kašičice meda
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica začinske paprike
- 50 ml ulja
Priprema:
Tikvice isecite, a šargarepu izrendajte. Stavite u odvojene posude i posolite. Zatim ostavite da odstoji 15-20 minuta. U posudi pomešajte soja sos, sirće, med, mleveni beli luk, začinsku papriku i ulje. Povrće ocedite i sjedinite, pa prelijte marinadom. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru najamnje 5 sati, a najbolje preko noći. Kada izvadite iz frižidera ponovo promešajte i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem