Polako prolazi sezona tikvica i zato je iskoristite maksimalno. Od ovog popularnog letnjeg povrća možete da napravite najrazličitija jela koja su preukusna, a sada vam donosimo recept za salatu od tikvice i šargarepe. Može da se jede uz meso, ali i kao obrok za sebe. Nema prženja ni pečenje, povrće samo marinirate i poslužite. Uživajte!
Sastojci:
- 500 g tikvica
- 200 g šargarepe
Za marinadu:
- 3 kašike soja sosa
- 3 kašike sirćeta
- 2-3 kašičice meda
- 3 čena belog luka
- 1 kašičica začinske paprike
- 50 ml ulja
Priprema:
Tikvice isecite, a šargarepu izrendajte. Stavite u odvojene posude i posolite. Zatim ostavite da odstoji 15-20 minuta. U posudi pomešajte soja sos, sirće, med, mleveni beli luk, začinsku papriku i ulje. Povrće ocedite i sjedinite, pa prelijte marinadom. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru najamnje 5 sati, a najbolje preko noći. Kada izvadite iz frižidera ponovo promešajte i služite.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus