Polako prolazi sezona tikvica i zato je iskoristite maksimalno. Od ovog popularnog letnjeg povrća možete da napravite najrazličitija jela koja su preukusna, a sada vam donosimo recept za salatu od tikvice i šargarepe. Može da se jede uz meso, ali i kao obrok za sebe. Nema prženja ni pečenje, povrće samo marinirate i poslužite. Uživajte!

Sastojci:

  • 500 g tikvica 
  • 200 g šargarepe

Za marinadu:

  • 3 kašike soja sosa 
  • 3 kašike sirćeta 
  • 2-3 kašičice meda 
  • 3 čena belog luka 
  • 1 kašičica začinske paprike 
  • 50 ml ulja 

Priprema:

Tikvice isecite, a šargarepu izrendajte. Stavite u odvojene posude i posolite. Zatim ostavite da odstoji 15-20 minuta. U posudi pomešajte soja sos, sirće, med, mleveni beli luk, začinsku papriku i ulje. Povrće ocedite i sjedinite, pa prelijte marinadom. Dobro promešajte i pokrijte providnom folijom, pa ostavite u frižideru najamnje 5 sati, a najbolje preko noći. Kada izvadite iz frižidera ponovo promešajte i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE