Pileća salata je često viđena na mnogim slavljima, a sada možete da je jedete i za ručak. Jednostavna i lagana, a sastojci uopšte nisu skupi, pa može svako da je napravi. Većinu njih imate kod kuće. Piletina i jaja će vas zasititi, a krastavac osvežiti. Uživajte u ukusu neodljove pileće salate. 

Sastojci:

  • 300 g belog mesa
  • 4 krastavca 
  • 3 jajeta
  • 1 crni luk 
  • 2-3 kašike majoneza 

Za marinadu:

  • 1 kašika vrele vode 
  • 2 kašike sirćeta 
  • 1 kašičica šećera 
  • 1/2 kašičice soli 

Priprema:

Pomešajte vodu, sirće, šećer i luk, pa potopite u marinadu seckani crni luk. Ostavite tako nekih 20-ak minuta. Piletinu i jaja skuvajte u odvojenoj šerpi i kada se prohalede iseckajte. Zatim pomešajte i dodajte seckani krastavac. Procedite luk i dodajte u posudu, začinite i sipajte majonez. Dobro promešajte i služite. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE