Pravljenje zimnice možda zahteva trud i vreme, ali rezultati se isplate. Toliko zimskih specijalite koja možemo da jedemo do proleća i da se nikad ne zasitimo, a najpopularniji su ajvar, pinđur, različiti džemovi. Postoji i mešana salata od povrća koja je kisela i koja odlično menja kupus i super je posluženje uz meso. Sada isprobajte ruski recept za crvenu mešanu salatu čiji je glavni sastojak paradajz

Sastojci:

  • 1,5 kg paradajza
  • 500 g paprike 
  • 250 g crnog luka 
  • 200 g šargarepe 
  • 30 g peršuna i mirođije
  • 50 ml sirćeta 
  • 100 ml ulja 
  • 1,5 kašičica soli 
  • 5 kašičica šećera 
  • 3-4 čena belog luka

Priprema:

Paradajz i papriku isecite, a šargarepu izrendajte. Na ulju (100 ml) propržite seckani crni luk, pospite kašiku začinske paprike i dodajte u povrće sa sve uljem. Promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, so, šećer, sirće i ako želite sitno seckan beli luk. Promešajte. Ostavite salatu na sobnoj temepraturi 2 sata, a svakih pola sata dobro promešajte kako bi povrće pustilo što više soka. Sipajte salatu u tegle i preko sipajte sok od povrća. Zatim stavite krpu u šerpu i sipajte vodu. Blago zatvorite tegle i poređajte u šerpu, pa kuvajte dok ne proključa, a onda još tačno 13 minuta. Dobro zatvorite tegle i ostavite da se ohlade, pa ih stavite u frižider ili na neko mračno i hladno mesto. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE