Pravljenje zimnice možda zahteva trud i vreme, ali rezultati se isplate. Toliko zimskih specijalite koja možemo da jedemo do proleća i da se nikad ne zasitimo, a najpopularniji su ajvar, pinđur, različiti džemovi. Postoji i mešana salata od povrća koja je kisela i koja odlično menja kupus i super je posluženje uz meso. Sada isprobajte ruski recept za crvenu mešanu salatu čiji je glavni sastojak paradajz.
Sastojci:
- 1,5 kg paradajza
- 500 g paprike
- 250 g crnog luka
- 200 g šargarepe
- 30 g peršuna i mirođije
- 50 ml sirćeta
- 100 ml ulja
- 1,5 kašičica soli
- 5 kašičica šećera
- 3-4 čena belog luka
Priprema:
Paradajz i papriku isecite, a šargarepu izrendajte. Na ulju (100 ml) propržite seckani crni luk, pospite kašiku začinske paprike i dodajte u povrće sa sve uljem. Promešajte. Dodajte seckani peršun i mirođiju, so, šećer, sirće i ako želite sitno seckan beli luk. Promešajte. Ostavite salatu na sobnoj temepraturi 2 sata, a svakih pola sata dobro promešajte kako bi povrće pustilo što više soka. Sipajte salatu u tegle i preko sipajte sok od povrća. Zatim stavite krpu u šerpu i sipajte vodu. Blago zatvorite tegle i poređajte u šerpu, pa kuvajte dok ne proključa, a onda još tačno 13 minuta. Dobro zatvorite tegle i ostavite da se ohlade, pa ih stavite u frižider ili na neko mračno i hladno mesto.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem