Ispratite korake u nastavku i pripremite ukusne i hrskave kisele krastavčiće. Tako ih je lako napraviti bez muke oko konzerviranja, a imaju mnogo bolji ukus od sorti kupljenih u prodavnici! Količina sastojaka je dovoljna za jednu teglu, a ukoliko želite više slobodno povećajte mere.
Sastojci:
Za jednu teglu:
- 1 krastavac srednje veličine, narezan na kockice
- 1 kašičica semena korijandera
- 1 kašičica semena crne ili žute slačice
- 1 kašičica semena mirođije
- 1 ½ šolje belog destilovanog sirćeta
- 1 kašičica šećera
- 2 kašičice morske soli
Priprema:
Isecite krastavac na kockice, kolutove ili štapićii stavite u teglu zajedno sa korijanderom, slačicom i mirođijom.
U malu šerpu dodajte destilovano belo sirće, šećer i so. Pustite da provri na srednjoj vatri i mešajte da se so i šećer potpuno rastvore. Ostavite smesu da se ohladi u frižideru najmanje 30 minuta do 1 sat. Kada se ohladi, prelijte preko krastavaca dok se tegla ne napuni. Uverite se da su krastavci potpuno potopljeni. Po potrebi dodajte još sirćeta ili malo vode da pokrije.
Dobro zatvorite i protresite da se sjedini. Zatim stavite u frižider najmanje 1 sat. Ukusi će se produbiti i intenzivirati što se duže marinira. Najbolji ukus se postiže nakon 24 sata.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus