Ako volite pečene tikvice, obavezno isprobajte i ovaj recept. Ukusan i jeftin obrok koji će zadovoljiti i najveće probirljivce. Nema prženja u ulju, samo ih ispecite u rerni. Ovaj recept za tikvice je super jednostavan i brz za pravljenje i ne oduzima mnogo vremena! Uz njega poslužite sos od jogurta za još bolji doživljaj ukusa.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 100 g prezli
- 100 g parmezana
- 2 kašičice belog luka u prahu
- 2 jajeta
- biber, so, mlevena paprika
Za sos:
- 200 g jogurta
- 1 kašika majoneza
- 3 čena belog luka
- sveža mirođija
- so
Priprema:
Isecite tikvice na štapiće. Smesu za valjanje pripremamo tako što pomešamo prezle, so, biber, crvenu papriku, parmezan i beli luk u prahu. Uvaljati tikvice u jaje i prezle. Poređajte na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta.
Pripremite sos tako što ćete pomešati jogurt, nirođiju, majonez, izgnječen beli luk i so.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus