Ako volite pečene tikvice, obavezno isprobajte i ovaj recept. Ukusan i jeftin obrok koji će zadovoljiti i najveće probirljivce. Nema prženja u ulju, samo ih ispecite u rerni. Ovaj recept za tikvice je super jednostavan i brz za pravljenje i ne oduzima mnogo vremena! Uz njega poslužite sos od jogurta za još bolji doživljaj ukusa.

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 100 g prezli
  • 100 g parmezana
  • 2 kašičice belog luka u prahu
  • 2 jajeta
  • biber, so, mlevena paprika

Za sos:

  • 200 g jogurta
  • 1 kašika majoneza
  • 3 čena belog luka
  • sveža mirođija
  • so

Priprema:

Isecite tikvice na štapiće. Smesu za valjanje pripremamo tako što pomešamo prezle, so, biber, crvenu papriku, parmezan i beli luk u prahu. Uvaljati tikvice u jaje i prezle. Poređajte na pleh i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200°C 25 minuta.

Pripremite sos tako što ćete pomešati jogurt, nirođiju, majonez, izgnječen beli luk i so.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i osvojite VREDNE NAGRADE