Ako želite bogato i izdašno jelo pripremite ovu pitu sa mlevenim mesom i povrćem. Sa pripremom i pečenjem vam treba oko sat vremena, i verujte nam da se trud isplati.

Svi će želeti da spremaju ovo jelo iznova i iznova jer je jednostavno i neverovatno ukusno.

Sastojci:

  • 400 g mlevenog mesa
  • 1 crni luk
  • 3 tikvice manje
  • 2 krompira
  • 4 jajeta
  • 150 g brašna
  • 150 g sira
  • so, biber, peršun, paprika
  • prezle

Priprema:

Crni luk propržite pa dodajte mleveno meso i dinstajte. Začinite. Poklopite i krčkajte 10 ak minuta.

Tikvice i krompir izrendajte i ocedite od viška vode. Pomešajte u jednoj činiji. Dodajte jaja, so, brašno i dobro promešajte. Izlijte pola smese u nov čist tiganj. Preko stavite meso sa lukom, odozgo narendan sir, i svež peršun, pa drugu polovinu smese od tikvica. Pre stavljanja u rernu pospite prezlama. Pecite na 200 stepeni 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE