Mleveno meso je pored piletine najzastupljenije na srpskoj trpezi. Od njega možete da pravite ćufte, faširane šnicle, ćevape, bolonjeze sos... Oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji isprobavaju različite recepte za pripremu jela, a većina tih jela su baš ukusna. Postoji jedan trik koji će mleveno meso učiniti neverovatno sočnim, a dopašće se i tradicionalnim domaćicama.
Ono što je potrebno da dodate u mleveno meso pre nego što počnete termički da ga obrađujete je puter. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim.
Postoje dva načina na koja možete dodati puter u mleveno meso. Prvi je da uzmete komad i da ga sitno iseckate na kockice i stavite u sredinu pljeskavice, ćufte, ćevapa...
Drugi način je da 50 g putera izrendate i pomešate sa mlevenim mesom. U oba slučaja meso će biti super sočno.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus