Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SAZNAJTE KOJI SASTOJAK ISKUSNE DOMAĆICE DODAJU U MLEVENO MESO: Svi ga imaju kod kuće, a jelo će uvek biti ukusno i sočno

Autor Sanja Belinić

Pre nego što krenete da pečete ili pržite mleveno meso dodajte mu jedan iznenađujući sastojak.

 Zašto se puter dodaje u mleveno meso Izvor: Shutterstock

Mleveno meso je pored piletine najzastupljenije na srpskoj trpezi. Od njega možete da pravite ćufte, faširane šnicle, ćevape, bolonjeze sos... Oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji isprobavaju različite recepte za pripremu jela, a većina tih jela su baš ukusna. Postoji jedan trik koji će mleveno meso učiniti neverovatno sočnim, a dopašće se i tradicionalnim domaćicama.

Možda će vas zanimati

Ono što je potrebno da dodate u mleveno meso pre nego što počnete termički da ga obrađujete je puter. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim. 

Postoje dva načina na koja možete dodati puter u mleveno meso. Prvi je da uzmete komad i da ga sitno iseckate na kockice i stavite u sredinu pljeskavice, ćufte, ćevapa...

Drugi način je da 50 g putera izrendate i pomešate sa mlevenim mesom. U oba slučaja meso će biti super sočno.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti