Mleveno meso je pored piletine najzastupljenije na srpskoj trpezi. Od njega možete da pravite ćufte, faširane šnicle, ćevape, bolonjeze sos... Oni koji vole da eksperimentišu u kuhinji isprobavaju različite recepte za pripremu jela, a većina tih jela su baš ukusna. Postoji jedan trik koji će mleveno meso učiniti neverovatno sočnim, a dopašće se i tradicionalnim domaćicama.
Ono što je potrebno da dodate u mleveno meso pre nego što počnete termički da ga obrađujete je puter. On će se prilikom prženja ili pečenja istopiti, sačuvaće sok koji meso pušta i učiniće ga ukusnijim.
Postoje dva načina na koja možete dodati puter u mleveno meso. Prvi je da uzmete komad i da ga sitno iseckate na kockice i stavite u sredinu pljeskavice, ćufte, ćevapa...
Drugi način je da 50 g putera izrendate i pomešate sa mlevenim mesom. U oba slučaja meso će biti super sočno.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera