Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva. Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, a sada je idealno vreme za njegovo konzumiranje.

Kuvani kukuruz je nešto bez čega leto ne može da prođe. Mnogi se ne upuštaju u to da ga kuvaju kod kuće, jer misle da je za to potrebno previše vremena.

Ipak, postoji jedan trik koji značajno može da skrati vreme, a dobićete savršeno skuvan i ukusan kukuruz.

Prvo podelite klip na dve polovine, poređajte ih u lonac, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte jednu čašu svežeg mleka i dodajte jedno parče maslaca.

Sve ostavite da vri 10 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u mekanom kukuruzu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE