Osim što je ukusan, kukuruz je i vrlo koristan za zdravlje creva. Sadrži ugljene hidrate, magnezijum, folnu kiselinu, proteine i mnoge druge hranljive sastojke, a sada je idealno vreme za njegovo konzumiranje.
Kuvani kukuruz je nešto bez čega leto ne može da prođe. Mnogi se ne upuštaju u to da ga kuvaju kod kuće, jer misle da je za to potrebno previše vremena.
Ipak, postoji jedan trik koji značajno može da skrati vreme, a dobićete savršeno skuvan i ukusan kukuruz.
Prvo podelite klip na dve polovine, poređajte ih u lonac, a nakon toga da prelijte vodom. Kada voda provri, nalijte jednu čašu svežeg mleka i dodajte jedno parče maslaca.
Sve ostavite da vri 10 minuta, a nakon toga je sklonite sa vatre. Na kraju posolite po ukusu i uživajte u mekanom kukuruzu.
Izvor: Stvar ukusa
KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem