Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MNOGI PRAVE ISTU GREŠKU KADA KUVAJU KUKURUZ: Uz nekoliko trikova skratićete vreme pripreme

Autor Marija Brčić

U nastavku teksta saznajte kako da skuvate najlepši kukuruz.

 Kako se kuva kukuruz Izvor: Shutterstock

Kuvani kukuruz je u ovo doba godine mnogima omiljena "grickalica", a sada je najbolje vreme za njega jer je mlad i najslađi. Ipak, kako bi u potpunosti mogli da uživamo u njemu potrebno je pravilno ga skuvati.

Mladi kukuruz se kuva veoma brzo za najviše 10 minuta, ali je važno ringlu uključite na najjače. Ono u čemu mnogi greše je to da prilikom kuvanja u vodu dodaju so, a od nje zrna postanu tvrđa, te se time produžava vreme termičke obrade. Kukuruz posolite kada bude gotov.

Možda će vas zanimati

Kada ga pripremate za kuvanje nemojte da ogulite sve listove, ostavite barem dva da ga pokrivaju. Preostalo lišće poređajte na dno šerpe, stavite kukuruz, pa ga odozgo "ušuškajte" sa preostalim lišćem.

Na taj način stvarate "izolaciju" i klipovi će brže biti skuvani, a dobiće i poseban ukus. Kada je kuvan, ostavite ga u vodi, nemojte ga vaditi jer će inače osušiti na vazduhu.

Sveži šećerac možete i zamrznuti pa kuvati tokom zime. Postupak je isti kao i kod kuvanja svežeg.

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 2

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Oglia

Kukuruz stavite u hladnu vodu, kad provri, kuvate 15 min, zatim prospete vrelu i nalijte hladnu vodu. I kukuruz je kuvan! Prosto i jednostavno,👍

Belić

Naj važnije je, da je kukuruz neprskan. Sve ostalo je nebitno.

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti