Verovatno ste se često našli u situaciji da u neki recept s jajima, vodom, šećerom i brašnom treba da dodate i rastopljeni maslac koji ste zaboravili da na vreme izvadite iz frižidera.
Srećom, postoji rešenje i za ovaj "problem", a za njega vam nije potrebna mikrotalasna pećnica niti razna druga pomagala, već samo par minuta i jedna čaša.
Jedna korisnica Tik Toka je pokazala jednostavan trik kako da za kratko vreme omekšate maslac, a sve što treba da uradite je da sipate vruću vodu u čašu.
Ostavite tako da odstoji jedan minut. Prospite vodu i obrišite čašu suvom krpom. Maslac stavite na tanjir i poklopite vrućom čašom. Toplota stakla omekšaće strukturu maslaca, a njegov ukus ostaće isti. Nakon nekoliko minuta vaš maslac je spreman. Sklonite čašu i krenite da pripremate vašu omiljenu poslasticu.
Ukoliko maslac još uvek nije dovoljno mekan, postupak ponovite još jednom, a kako on izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
Kiš od brokolija i kačakvalja
Salata sa tikvicama koja se slaže kao torta
Kolač sa pistaćima koji se ne peče
Rižoto sa spanaćem iz jedne šerpe gotov za pola sata
Minjon kocke sa urmama, pistaćima i belom čokoladom