Verovatno ste se često našli u situaciji da u neki recept s jajima, vodom, šećerom i brašnom treba da dodate i rastopljeni maslac koji ste zaboravili da na vreme izvadite iz frižidera.
Srećom, postoji rešenje i za ovaj "problem", a za njega vam nije potrebna mikrotalasna pećnica niti razna druga pomagala, već samo par minuta i jedna čaša.
Jedna korisnica Tik Toka je pokazala jednostavan trik kako da za kratko vreme omekšate maslac, a sve što treba da uradite je da sipate vruću vodu u čašu.
Ostavite tako da odstoji jedan minut. Prospite vodu i obrišite čašu suvom krpom. Maslac stavite na tanjir i poklopite vrućom čašom. Toplota stakla omekšaće strukturu maslaca, a njegov ukus ostaće isti. Nakon nekoliko minuta vaš maslac je spreman. Sklonite čašu i krenite da pripremate vašu omiljenu poslasticu.
Ukoliko maslac još uvek nije dovoljno mekan, postupak ponovite još jednom, a kako on izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus