Verovatno ste se često našli u situaciji da u neki recept s jajima, vodom, šećerom i brašnom treba da dodate i rastopljeni maslac koji ste zaboravili da na vreme izvadite iz frižidera.
Srećom, postoji rešenje i za ovaj "problem", a za njega vam nije potrebna mikrotalasna pećnica niti razna druga pomagala, već samo par minuta i jedna čaša.
Jedna korisnica Tik Toka je pokazala jednostavan trik kako da za kratko vreme omekšate maslac, a sve što treba da uradite je da sipate vruću vodu u čašu.
Ostavite tako da odstoji jedan minut. Prospite vodu i obrišite čašu suvom krpom. Maslac stavite na tanjir i poklopite vrućom čašom. Toplota stakla omekšaće strukturu maslaca, a njegov ukus ostaće isti. Nakon nekoliko minuta vaš maslac je spreman. Sklonite čašu i krenite da pripremate vašu omiljenu poslasticu.
Ukoliko maslac još uvek nije dovoljno mekan, postupak ponovite još jednom, a kako on izgleda pogledajte u videu u nastavku teksta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem