Volite testeninu, ali imate tendenciju da je prekuvate? Ne brinite, jedna žena je podelila "neverovatan" za al dente testeninu.
Zaljubljenica u kuvanje Ereka Vetrini, poznata i kao @ereksafood na TikTok društvenoj mreži podelila je sa svojim pratiocima metodu za kuvanje savršene testenine.
Ereka je rekla da je našla neverovatan trik u knjizi Elizabe Dejvid "Italijanska hrana" iz 1995. godine.
Koristite jedan litar vode za svakih 400 g testenine. Kada voda proključa dodajte jednu kašiku soli na svaka dva litra vode.Sada dodajte svoju testeninu. Za ovaj poseban način kuvanja, testenina uopšte ne mora da se kuva dugo. Od trenutka ključanja vode, kuvajte tačno 3 minuta. Zatim isključite ringlu i poklopite šerpu. Neka stoji tako 5 minuta pa procedite. Pripremite je uz omiljeni sos i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus