Volite testeninu, ali imate tendenciju da je prekuvate? Ne brinite, jedna žena je podelila "neverovatan" za al dente testeninu.
Zaljubljenica u kuvanje Ereka Vetrini, poznata i kao @ereksafood na TikTok društvenoj mreži podelila je sa svojim pratiocima metodu za kuvanje savršene testenine.
Ereka je rekla da je našla neverovatan trik u knjizi Elizabe Dejvid "Italijanska hrana" iz 1995. godine.
Koristite jedan litar vode za svakih 400 g testenine. Kada voda proključa dodajte jednu kašiku soli na svaka dva litra vode.Sada dodajte svoju testeninu. Za ovaj poseban način kuvanja, testenina uopšte ne mora da se kuva dugo. Od trenutka ključanja vode, kuvajte tačno 3 minuta. Zatim isključite ringlu i poklopite šerpu. Neka stoji tako 5 minuta pa procedite. Pripremite je uz omiljeni sos i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
Brza obrok salata sa pasuljem i kuvanim jajima za koju svi traže recept
Brz kolač sa jabukama
Pasta sa tikvicama i slaninom
Kvas od limuna i maslačka - domaći blago gazirani napitak koji osvežava
Zaboravite na klasične torte – rolat sa kruškama i bademima je nova zvezda trpeze