Volite testeninu, ali imate tendenciju da je prekuvate? Ne brinite, jedna žena je podelila "neverovatan" za al dente testeninu.
Zaljubljenica u kuvanje Ereka Vetrini, poznata i kao @ereksafood na TikTok društvenoj mreži podelila je sa svojim pratiocima metodu za kuvanje savršene testenine.
Ereka je rekla da je našla neverovatan trik u knjizi Elizabe Dejvid "Italijanska hrana" iz 1995. godine.
Koristite jedan litar vode za svakih 400 g testenine. Kada voda proključa dodajte jednu kašiku soli na svaka dva litra vode.Sada dodajte svoju testeninu. Za ovaj poseban način kuvanja, testenina uopšte ne mora da se kuva dugo. Od trenutka ključanja vode, kuvajte tačno 3 minuta. Zatim isključite ringlu i poklopite šerpu. Neka stoji tako 5 minuta pa procedite. Pripremite je uz omiljeni sos i uživajte.
Izvor: Stvar ukusa
AKO JE VAMA NEŠTO VAŽNO, VAŽNO JE I NAMA: SLAVIMO 20 GODINA!
Čuvena torta Marlenka kao iz reklame
Osvežavajuća salata sa crvenim kupusom, jabukama i šargarepom
Gusta čorba sa piletinom i njokama
Pržena svinjetina, koja uz 1 trik postaje meka poput putera