Paprika je povrće koje koristimo u salati, možemo da ih punimo, ali ono što svi najviše vole su pečene paprike i ajvar. Ako je ne čuvate pravilno, paprika će se brzo smežurati i neće biti preterano ukusna. U videu koji je postavljen na YouTube-u je objašnjeno kako je najbolje da skladištite paprike tako da duže traju. 

Saveti su jako korisni, a prvo na šta treba da obratite pažnju je kupovina paprika. Uvek birajte sveže namirnice, koji se uglavnom nalaze na dnu gajbe. To je zato što većina ljudi bira namirnice koje se nalaze na vrhu, a osoblje u prodavnici skladišti sveže voće i povrće ispod, jer tako osigurava rotaciju zaliha kako bi se manje proizvoda bacilo.  

Ako kupujete paprike u plastičnoj kesi, izvadite ih iz kese kada dođete kući. Nikada ih nemojte prati pre odlaganja u frižider jer vlaga sa spoljašnje strane paprike uzrokuje da brže propada. Što se tiče mesta u frižideru, paprike treba da budu na suvom mestu kao što je fioka za povrće. Ali, najbolji način da zadržite paprike svežim i ukusnim je da ih odložite u plastičnu posudu sa poklopcem. 

Što se tiče zamrzavanja, nikada je nemojte u zamrzivač stavljati celu. Bolje je da je isečete na kockice i trake i stavite u plastičnu kesu ili kutiju, pa u zamrzivač. 

Izvor: Stvar ukusa