Zbog dobre kombinacije vlakana i folne kiseline pasulj je dobar "saveznik" u borbi protiv kardiovaskularnih i bolesti debelog creva. Posebno se preporučuje u ishrani dece i trudnica. Povoljno deluje i na osobe koje pate od anemije, bolesti zuba, uva, bronhitisa, glavobolje, depresije, krvarenja iz nosa, pa čak i impotencije. Delotvoran je i kod nesanice, osteoporoze, prehlade i gripa, hemoroida, hroničnog umora i stresa.
Pasulj spada u jedno od najzdravijih variva, ali nažalost za mnoge je "težak" za stomak i želudac i može doći do nadimanja. Neprijatan osećaj u stomaku je razlog zašto ga ne jedemo toliko često.
Ipak, rešenje za to postoji.
Neke vrste pasulja lakše deluju na digestivni i probavni trakt. Pinto pasulj i crni pasulj mogu biti daleko svarljiviji, posebno nakon potapanja u hladnoj vodi. Pasulj, takođe, možete zameniti žitaricama, mesom ili kinoom i tako sprečiti bolove u predelu želuca.
A ukoliko pak najviše volite klasičan pasulj tetovac nadimanje ćete sprečiti tako što pred kraj kuvanja dodate u šerpu par listića sveže nane.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus