Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KAKO IZBEĆI NADIMANJE OD PASULJA: 1 začin dodajte za vreme kuvanja, a umesto klasičnog koristite crni i sprečite gasove

Autor Aleksandra Ljubičić

Ukoliko vas od pasulja muče gasovi i nadimanje evo kojom namirnicom možete da ga zamenite.

 Kako izbeći nadimanje od pasulja 1963462216.jpg Izvor: Shutterstock

Zbog dobre kombinacije vlakana i folne kiseline pasulj je dobar "saveznik" u borbi protiv kardiovaskularnih i bolesti debelog creva. Posebno se preporučuje u ishrani dece i trudnica. Povoljno deluje i na osobe koje pate od anemije, bolesti zuba, uva, bronhitisa, glavobolje, depresije, krvarenja iz nosa, pa čak i impotencije. Delotvoran je i kod nesanice, osteoporoze, prehlade i gripa, hemoroida, hroničnog umora i stresa.

Možda će vas zanimati

Pasulj spada u jedno od najzdravijih variva, ali nažalost za mnoge je "težak" za stomak i želudac i može doći do nadimanja. Neprijatan osećaj u stomaku je razlog zašto ga ne jedemo toliko često.

Ipak, rešenje za to postoji.

Neke vrste pasulja lakše deluju na digestivni i probavni trakt. Pinto pasulj i crni pasulj mogu biti daleko svarljiviji, posebno nakon potapanja u hladnoj vodi. Pasulj, takođe, možete zameniti žitaricama, mesom ili kinoom i tako sprečiti bolove u predelu želuca.

A ukoliko pak najviše volite klasičan pasulj tetovac nadimanje ćete sprečiti tako što pred kraj kuvanja dodate u šerpu par listića sveže nane.

Izvor: Stvar ukusa

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Tagovi

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Inicijalizacija u toku...

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti