Zbog dobre kombinacije vlakana i folne kiseline pasulj je dobar "saveznik" u borbi protiv kardiovaskularnih i bolesti debelog creva. Posebno se preporučuje u ishrani dece i trudnica. Povoljno deluje i na osobe koje pate od anemije, bolesti zuba, uva, bronhitisa, glavobolje, depresije, krvarenja iz nosa, pa čak i impotencije. Delotvoran je i kod nesanice, osteoporoze, prehlade i gripa, hemoroida, hroničnog umora i stresa.
Pasulj spada u jedno od najzdravijih variva, ali nažalost za mnoge je "težak" za stomak i želudac i može doći do nadimanja. Neprijatan osećaj u stomaku je razlog zašto ga ne jedemo toliko često.
Ipak, rešenje za to postoji.
Neke vrste pasulja lakše deluju na digestivni i probavni trakt. Pinto pasulj i crni pasulj mogu biti daleko svarljiviji, posebno nakon potapanja u hladnoj vodi. Pasulj, takođe, možete zameniti žitaricama, mesom ili kinoom i tako sprečiti bolove u predelu želuca.
A ukoliko pak najviše volite klasičan pasulj tetovac nadimanje ćete sprečiti tako što pred kraj kuvanja dodate u šerpu par listića sveže nane.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem