Sastojci:

  • 500 g zelenih špargli
  • 200 g paradajza
  • 25 g putera 
  • 1 pakovanje špecli
  • začini po ukusu, so, biber
  • 100 g kačkavalja opciono

Priprema:

Mnogi misle da su špargle jelo koje zahteva puno truda i vremena za pripremu, ali to nije slučaj! Špargle su jednostavne za spremanje i savršen su izbor za prolećnu sezonu, jer sada je pravo vreme da uživamo u njihovom osvežavajućem ukusu. Ovaj recept je brz, ukusan i omogućava da špargle zasijaju u punom svetlu, a još uvek možete uživati u jednostavnoj pripremi koja ne zahteva puno truda. 

Savet:

Špargle su najbolje kada su blago pržene, zadržavajući svoju hrskavost i boju, a ukusi paradajza i bilja u ovom jelu se savršeno upotpunjuju. Ako želite bogatiji ukus, dodajte malo maslinovog ulja uz puter.

Zelene špargle operite, odstranite drvenaste krajeve (savijanjem ili guljenjem donje trećine) i isećite na komade dužine 3-4 cm. Operite i razrežite paradajz na četvrtine (najbolje nožem za hleb da biste izbegli prosipanje).

Rastopite puter u velikom tiganju, pržite špecle oko 3 minuta. Dodajte špargle i pržite još 2-3 minuta dok ne postanu al dente. Dodajte paradajz, začinsko bilje, so i biber i kratko propržite. Ako želite, na kraju dodajte sir i ostavite da se kratko otopi. Poslužite odmah i uživajte!

Bonus video

Rolnice od tikvica Izvor: Rolnice od tikvica