Sastojci:
- 500 g zelenih špargli
- 200 g paradajza
- 25 g putera
- 1 pakovanje špecli
- začini po ukusu, so, biber
- 100 g kačkavalja opciono
Priprema:
Mnogi misle da su špargle jelo koje zahteva puno truda i vremena za pripremu, ali to nije slučaj! Špargle su jednostavne za spremanje i savršen su izbor za prolećnu sezonu, jer sada je pravo vreme da uživamo u njihovom osvežavajućem ukusu. Ovaj recept je brz, ukusan i omogućava da špargle zasijaju u punom svetlu, a još uvek možete uživati u jednostavnoj pripremi koja ne zahteva puno truda.
Zelene špargle operite, odstranite drvenaste krajeve (savijanjem ili guljenjem donje trećine) i isećite na komade dužine 3-4 cm. Operite i razrežite paradajz na četvrtine (najbolje nožem za hleb da biste izbegli prosipanje).
Rastopite puter u velikom tiganju, pržite špecle oko 3 minuta. Dodajte špargle i pržite još 2-3 minuta dok ne postanu al dente. Dodajte paradajz, začinsko bilje, so i biber i kratko propržite. Ako želite, na kraju dodajte sir i ostavite da se kratko otopi. Poslužite odmah i uživajte!
Bonus video
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.