Špargla je bogata amino-kiselinom asparagin, koja pomaže da se oslobodite viška tečnosti, kao i soli iz organizma. Osim toga, špargla je veoma ukusna, lako se priprema i može da se dodaje u mnoga jela. Ako je niste spremali do sada, obavezno probajte, a ovo je najjednostavniji recept. Samo je kratko propržite, pa prelijte limunovim sokom, a možete da je služite i kao uz kajganu. 

  • Sastojci: 
  • 20-24 špargle
  • 2 čena belog luka
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • 1 limun

Priprema: 
Operite špargle, pa isecite krajeve. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite špargle. Posolite i pobiberite, dok ne počnu da dobijaju boju (kao da su izgorele), pa onda dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte i posle minut sipajte sok od limuna. Promešajte i služite. 

Izvor: Stvar ukusa