Špargla je bogata amino-kiselinom asparagin, koja pomaže da se oslobodite viška tečnosti, kao i soli iz organizma. Osim toga, špargla je veoma ukusna, lako se priprema i može da se dodaje u mnoga jela. Ako je niste spremali do sada, obavezno probajte, a ovo je najjednostavniji recept. Samo je kratko propržite, pa prelijte limunovim sokom, a možete da je služite i kao uz kajganu.
- Sastojci:
- 20-24 špargle
- 2 čena belog luka
- 4 kašike maslinovog ulja
- 1 limun
Priprema:
Operite špargle, pa isecite krajeve. U tiganj sipajte malo maslinovog ulja, pa propržite špargle. Posolite i pobiberite, dok ne počnu da dobijaju boju (kao da su izgorele), pa onda dodajte mleveni beli luk. Dobro promešajte i posle minut sipajte sok od limuna. Promešajte i služite.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus