Sastojci:
- 60 ml ulja, podeljeno
- 4 do 6 karabataka
- 1 kašičica mašavine suvih začina
- 1 veliki luk, iseckan
- 2 stabljike celera, iseckane
- 4 šargarepe, isečene na komade veličine zalogaja
- 2 čena belog luka, iseckana
- 240 g pečuraka, isečenih na komadiće
- 1 kocka pilećeg bujona
- 2 kašičice sušenog ruzmarina
- 60 g brašna
- 340 g mešanog smrznutog povrća
- 950 ml pilećeg bujona
- 240 g pavlake za kuvanje
Recept za gustu pileću čorbu:
Kako biste napravili čorbu, prvo zagrejte 3 kašike ulja u loncu na srednjoj vatri. Osušite piletinu papirnim ubrusom i začinite po ukusu začinima. Pržite karabatake dok ne porumene, oko 6 do 7 minuta sa svake strane, pa prebacite na tanjir da se ohlade.
U preostalo ulje dodajte luk, celer, šargarepu i beli luk. Začinite mešavinu sa 1 kašičicom začina. Pržite i mešajte dok luk ne počne da postaje providan, 3 do 4 minuta. Dodajte pečurke, pileću kocku bujona i sušeni ruzmarin. Pržite i mešajte 2 minuta. Umutite brašno, pa pržite 1 do 2 minuta.
Polako umutite pileći bujon. Pustite da provri i nastavite da mešate. Kuvajte uz stalno mešanje dok supa ne počne da se zgušnjava. U međuvremenu skinite kožu sa karabataka, razdvojite meso i ubacite u šerpu. Nastavite da mešate 1 minut. Poklopite i kuvajte na laganoj vatri 10 do 12 minuta.
Dodajte smrznuto povrće, promešajte i smanjite toplotu. Sipajte pavlaku za kuvanje i dobro promešajte da se krema sjedini. Poklopite i vratite supu da ključa 3 do 5 minuta. Skinite sa vatre, promešajte i odmah servirajte. Možda ćete želeti da napravite i krem čorbu od kopriva.
Pročitajte kako se pravi meksička čorba sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.