Sastojci:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 350 g kopriva
  • 120 ml pavlake za kuvanje
  • 1 krompir oljušten i isečen na kockice
  • 2 praziluka isečena na kockice
  • 1 mali crni luk isečen na kockice
  • 3 kašike putera
  • 200 g celera isečenog na kockice
  • so i biber po ukusu

Za ukrašavanje:

  • malo pavlake
  • seckana mirođija
Zašto je korisno konzumirati koprivu?

Kopriva sadrži veliku količinu gvožđa i spada u najbolji prirodni lek protiv anemije. Bogata je i vitaminom C, vitaminom K, kao i magnezijumom, kalcijumom i fosforom. Zbog svojih svojstva jača imuni sistem i ima brojne druge zdravstvene koristi.

Recept za krem čorbu od kopriva:

Krem čorbu napravite tako što ćete da operete koprive hladnom vodom, a zatim ih osušite. Skuvajte koprive na pari, dok ne usahnu, oko dva minuta, pa ih nakon toga ohladite. Ocedite ih od viška vode, sitno iseckajte i stavite na stranu.

Odvojite šaku koprive i sitno iseckajte, pa ostavite na stranu kako biste dodali nakon što završite čorbu. Celer, krompir, crni luk i praziluk dinstajte na srednjoj vatri 5 minuta. Dodajte pileći bujon i stavite mešavinu da provri. Kuvajte na srednjoj temperaturi dok povrće ne omekša, oko 15 minuta.

Dodajte koprive i izmiksirajte čorbu blenderom. Pasiranu čorbu sipajte u šerpu. Ohladite u sudoperi sa hladnom vodom. Dodajte ostatak sitno iseckane, odvojene koprive nazad u čorbu, kao ukras. Na kraju umutite pavlakuza kuvanje.

Servirajte ukrašeno kiselom pavlakom i mirođijom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i aromatičnu krem čorbu od karfiola i kupusa.

Pročitajte kako se pravi bogata čorba sa sočivom i povrćem za post na vodi

BONUS VIDEO

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Remaining Time 0:00
 
Stream Type LIVE
Stream Type LIVE
KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa