Sastojci:
- 800 ml soka od paradajza
- 500 ml vode
- 500 g mlevenog mesa
- 400 g kukuruza iz konzerve
- 400 g pasulja iz konzerve
- 1-2 čena belog luka
- 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
- mleveni crni biber, po ukusu
- so, po ukusu
Recept za meksičku čorbu sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem:
Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajtemallo ulja i ubacite mleveno meso. Pržite ga, povremeno mešajući, oko 5-8 minuta. U mleveno meso sipajte sok od paradajza, promešajte, poklopite i prokuvajte.
Kad provri, dodajte kukuruz iz konzerve i crveni pasulj iz konzerve. Sipajte vodu. Sve izmešajte i kuvajte posle ključanja oko 5 minuta. Na samom kraju posolite po ukusu i dodajte mlevenu crvenu papriku i mleveni crni biber. Iseckajte beli luk vrlo sitno. Sve izmešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća koja okrepljuje za čas
Pročitajte kako da napravite i prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Još uvek nema komentara - sjajna prilika da pokreneš diskusiju.