Sastojci:

  • 800 ml soka od paradajza
  • 500 ml vode
  • 500 g mlevenog mesa
  • 400 g kukuruza iz konzerve
  • 400 g pasulja iz konzerve
  • 1-2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice mlevene ljute paprike
  • mleveni crni biber, po ukusu
  • so, po ukusu
Zašto je dobro koristiti crni biber?

Crni biber je začin koji ima mnogo korisnih biljnih jedinjenja, pa se preporučuje kao dodatak za jačanje imuniteta i bolje varenje. Piperin, glavno aktivno jedinjenje u crnom biberu ima antiupalna svojstva, a igra i važnu ulogu u funkcionisanju mozga.

Recept za meksičku čorbu sa mlevenim mesom, kukuruzom i pasuljem:

Kako biste napravili ovu čorbu, prvo u šerpu sipajtemallo ulja i ubacite mleveno meso. Pržite ga, povremeno mešajući, oko 5-8 minuta. U mleveno meso sipajte sok od paradajza, promešajte, poklopite i prokuvajte.

Kad provri, dodajte kukuruz iz konzerve i crveni pasulj iz konzerve. Sipajte vodu. Sve izmešajte i kuvajte posle ključanja oko 5 minuta. Na samom kraju posolite po ukusu i dodajte mlevenu crvenu papriku i mleveni crni biber. Iseckajte beli luk vrlo sitno. Sve izmešajte i servirajte. Možda ćete želeti da napravite i čorbu od povrća koja okrepljuje za čas

Pročitajte kako da napravite i prolećnu posnu čorbicu sa rezancima od tikvica

BONUS VIDEO

KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA Izvor: KUVAR RAŠA VLAČIĆ OTKRIO TRIK KAKO DA PARADAJZ ČORBA NE BUDE KISELA! Oba tima napravili grešku u prvim koracima, A EVO ŠTA JE PRESUDILO ZA POBEDU MLADOG PARA

StvarUkusa