Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
- 180 g crvenog luka, seckanog
- 120 g crvene paprike, seckane
- 180 g crvenog krompira, seckanog
- 950 ml povrtnog bujona
- 500 g rezanaca od tikvica (tikvica narendana na tanke trake)
- so i mleveni crni biber
- 2 kašike seckanog peršuna za ukrašavanje
Recept za prolećnu posnu čorbu sa rezancima i tikvicama:
Kako biste napravili posnu čorbu, u veliki lonac na jakoj vatri dodajte ulje. Kada se zagreje, smanjite vatru na srednju i dodajte beli luk, crveni luk, crvenu papriku i krompir.
Pržite oko 10 minuta. Dodajte povrtni bujon i pustite da proključa. Dodajte rezance od narendane tikvice, poklopite i dinstajte tikvice oko 3 minuta.
Posolite i pobiberite i kuvajte oko 2 minuta. Probajte i dodajte dodatne začine, ako je potrebno. Servirajte posuto svežim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i čorbu sa heljdom i pečurkama za post na vodi.
Pročitajte kako se pravi posna i gusta čorbica od pečuraka
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Recept za Dubai čizkejk
Hrskave krompir palačinke sa pečurkama kao prilogom
Zebra torta sa kremom od pomorandže i vanile - bez pečenja, a izgleda kao iz poslastičarnice
Riba iz tiganja u sosu od povrća za Petrovdanski post
Hrskavi uštipci od tikvica