Sastojci:

  • 1 kašika ulja
  • 2 čena belog luka, vrlo sitno iseckana
  • 180 g crvenog luka, seckanog
  • 120 g crvene paprike, seckane
  • 180 g crvenog krompira, seckanog
  • 950 ml povrtnog bujona
  • 500 g rezanaca od tikvica (tikvica narendana na tanke trake)
  • so i mleveni crni biber
  • 2 kašike seckanog peršuna za ukrašavanje
Zašto je korisno da jedete tikvice?

Tikvice su niskokalorične, a bogate su vitaminom A, kao i vlaknima pa time utiču na bolje varenje.

Recept za prolećnu posnu čorbu sa rezancima i tikvicama:

Kako biste napravili posnu čorbu, u veliki lonac na jakoj vatri dodajte ulje. Kada se zagreje, smanjite vatru na srednju i dodajte beli luk, crveni luk, crvenu papriku i krompir.

Pržite oko 10 minuta. Dodajte povrtni bujon i pustite da proključa. Dodajte rezance od narendane tikvice, poklopite i dinstajte tikvice oko 3 minuta.

Posolite i pobiberite i kuvajte oko 2 minuta. Probajte i dodajte dodatne začine, ako je potrebno. Servirajte posuto svežim peršunom. Možda ćete želeti da napravite i čorbu sa heljdom i pečurkama za post na vodi.

Pročitajte kako se pravi posna i gusta čorbica od pečuraka

BONUS VIDEO

Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima Izvor: Recept za gustu čorbu sa šargarepom i rezancima

StvarUkusa