Sastojci:
- 1 smrznuta mešavina povrća po izboru
- 1 crni luk
- maslinovo ulje
- 1 kašičica griza
- začini po želji
Kako da pripremite posnu čorbu:
Čorbe sa povrćem su idealne za dane posta jer se lako i brzo prave, a mogu da budu kompletan obrok uz parče hleba.
Crni luk iseckajte sitno pa propržite na maslinovom ulju. Dodajte mešavinu povrća po želji, pržite malo pa prelijte vodom da ogrezne. Kuvajte dok povrće ne omekša, dolivajući vodu kada ispari. Kada je čorba gotova sklonite sa strane, pa u čaši razmutite griz i vodu i sipajte u šerpu. Vratite još 5 minuta da se kuva i začinite po želji.
Bonus video
Slatki đevreći koji mirišu na cimet
Hrskava piletina u pohu od krekera
Kruna od lisnatog testa sa spanaćem i kozijim sirom
Kolač sa keksom, kokosom i čokoladom kao iz poslastičarnice
Prolećna salata od šargarepe i suvog grožđa