Sastojci:
- male okrugle tikvice
- 1 šolja pirinča
- 1 crveni luk
- 200 g šampinjona
- 2 šargarepe
- 2 sveža paradajza
- so, biber i začini po ukusu (peršun, origano, majčina dušica)
- maslinovo ulje za prženje
Kako da napravite posne punjene tikvice:
Operite tikvice, odsecite vrh i izdubite sredinu kašikom. Pirinač skuvajte i ostavite da se ohladi. Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani luk, dodajte iseckane šampinjone i šargarepu, pa pržite još 5 minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte kuvani pirinač, paradajz, začine po ukusu. Sve dobro promešajte i kuvajte još 5 minuta.
Tikvice napunite pripremljenim filom pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 25-30 minuta, dok tikvice ne postanu mekane i blago zapečene.
BONUS VIDEO
Namirnice koje mogu da zamene ulje u receptima
Zapečene ćuftice od mlevenog pilećeg mesa sa crvenim kupusom
Pileća krilca sa belim lukom i parmezanom
Domaći nutela keksići
Svinjski file u sosu od meda i belog luka