Sastojci:

  • male okrugle tikvice
  • 1 šolja pirinča
  • 1 crveni luk
  • 200 g šampinjona 
  • 2 šargarepe
  • 2 sveža paradajza
  • so, biber i začini po ukusu (peršun, origano, majčina dušica)
  • maslinovo ulje za prženje

Kako da napravite posne punjene tikvice:

Operite tikvice, odsecite vrh i izdubite sredinu kašikom. Pirinač skuvajte i ostavite da se ohladi. Na malo maslinovog ulja propržite sitno iseckani luk, dodajte iseckane šampinjone i šargarepu, pa pržite još 5 minuta dok povrće ne omekša. Zatim, dodajte kuvani pirinač, paradajz, začine po ukusu. Sve dobro promešajte i kuvajte još 5 minuta.

Tikvice napunite pripremljenim filom pa ih stavite u prethodno zagrejanu rernu na 180°C i pecite oko 25-30 minuta, dok tikvice ne postanu mekane i blago zapečene.

BONUS VIDEO

Instagram/eczdytincibulut Recept za pitu sa tikvicama koja se lako pravi