Počela je sezona tikvica, a od ovog divnog povrća možete da napravite najrazličitija jela. Punjene tikvice su popularne tokom letnjih meseci, a predlažemo vam ovaj put zamenite mleveno meso feta sirom i paradajzom. Ovako pripremljene tikvice su odlične kada želite nešto lagano i jednostavno, a da ni sastojci nisu skupi.
Sastojci:
- 2 male tikvice
- 100 g feta sira
- 10-12 maslina
- 50 g tvrdog sira
- 3 veća čeri paradajza
- peršun
- 2 kašike jogurta
Recept za tikvice punjene feta sirom:
Tikvice isecite po dužini, pa ih izdubite. U posudi pomešajte feta sir koji ste izdrobili, pa dodajte seckane masline i rendani tvrdi sir. Zatim dodajte seckani paradajz, kao i peršun, pa sipajte jogurt. Pobiberite i sjedinite sve sastojke. Napunite tikvice dobijenom smesom, pa poređajte u vatrostalnu posudu. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 20 minuta.
Pročitajte i ovo: Tikvice sa nadevom od sira i povrća
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus