Tikvice su povrće koje možete da jedete tokom cele godine, a sezona mu je leti. Možete da pravite prelepa jela od tikvica, a najukusnije su kada se pune. Kako su napolju visoke temeprature više nam prijaju recepti koji se lako i brzo spremaju, a ovo je upravo takav. Lagani nadev od feta sira i paradajza čini ovo jelo najboljim.
- Sastojci:
- 3-4 tikvice
- nekoliko čeri paradajza
- 300 g feta sira
- 4-5 komada mladog luka
- origano
- 1 limun
- sveža menta
- svež peršun
Priprema:
Isecite tikvicu na pola po dužini, pa isecite tanku krišku sa spoljne strane (čisto da čamac od tikvice može ravno da stoji). Poređajte u gril tiganj (mekši deo okrenite na dole), pa posolite, pobiberite i pospite origanom. Prelijte maslinovim uljem, pa grilujte sa obe strane. Ostavite da se ohlade. Za to vreme iseckajte mladi luk, pa mu dodajte seckani čeri paradajz, drobljenu fetu, rendanu koru limuna, seckani peršun i mentu. Lepo promešajte, a onda tikvicama izvadite "meso" i dodajte u smesu. Posolite i pobiberite, pa prelijte maslinovim uljem i iscedite pola limuna. Sipajte nadev u tikvice i poslužite.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus