Počela je sezona tikvica, a ako spadate u ljubitelje ovog povrća, predlažemo vam da ih napravite na ovaj način. Punjene tikvice ste sigurno jeli milion puta do sada, ali ako ih presečete po dužini, da izgledaju kao čamac i napinite ih belim mesom i kukuruzom bićete oduševljeni. Takođe, sir koji se pospipa preko im daje poseban šmek, a priprema ne zahteva posebne kulinarske veštine. 

  • Sastojci:
  • 4 tikvice 
  • 1-2 paradajza 
  • 1 crni luk 
  • 300 g belog mesa 
  • 150 g kukuruza 
  • 150 ml paradajz sosa 
  • 80 g tvrdog sira 
  • 100 ml vode 
  • 1/2 kašike skroba 
  • 1 kašičica belog luka u prahu 
  • 1 kašičica slatke mlevene paprike 
  • 1/2 kašičice ljute mlevene paprike 
  • 1 veza peršuna 

Priprema:
Presecite tikvice po dužini, pa izdubite i poređajte na pleh. Premažite ulje i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta. Belo meso skuvajte, pa procedite i kada se ohladi isecite na sitne kockice. U tiganju propržite sitno seckani crni luk, pa dodajte začine, kao i skrob koji ste pomešali sa vodom. Promešajte, pa sipajte paradajz sos. Kada sos krene da ključa, dodajte meso i kukuruz, pa smanjite temepraturu i kuvajte nekih 5 minuta. Na kraju dodajte seckani paradajz i promešajte. Napunite pečene tikvice, pospite rendanim sirom i pecite još nekih 10 minuta. Gotove tikvice pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa