Većina ljudi danas kupuje gotovu zimnicu, zato što pripremanje iste iziskuje mnogo vremena, truda i novca. Ali kupovni džem ne može da se uporedi sa onim domaćinskim, po bakinom receptu, pa vam predlažemo da bar ovaj slatki voćni namaz pripremate sami. On ne zahteva toliko vremena, a neverovatno je ukusan. Sada je pravo vreme da iskoristite sveže voće kao što su jagode, trešnje, a malo kasnije i breskve, kajsije, šljive i napravite najukusniji džem. Ali, kako ćete njega uglavno jesti tek na zimu iskusne domaćice su otkrile trik koji će vam pomoći da on što duže traje.
Neke domaćice i znaju za ovaj trik, a sve što treba da dodate u džem jeste limuntus ili limunska kiselina. Na kilogram voća dovoljno je da stavite trećinu kašičice i to 5 minuta pred kraj kuvanja. Prednost limunske kiseline je i to što će sa njom džem zadržati bogatu boju, stabilizovaće ukus i neće biti zašećeren.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus