Većina ljudi danas kupuje gotovu zimnicu, zato što pripremanje iste iziskuje mnogo vremena, truda i novca. Ali kupovni džem ne može da se uporedi sa onim domaćinskim, po bakinom receptu, pa vam predlažemo da bar ovaj slatki voćni namaz pripremate sami. On ne zahteva toliko vremena, a neverovatno je ukusan. Sada je pravo vreme da iskoristite sveže voće kao što su jagode, trešnje, a malo kasnije i breskve, kajsije, šljive i napravite najukusniji džem. Ali, kako ćete njega uglavno jesti tek na zimu iskusne domaćice su otkrile trik koji će vam pomoći da on što duže traje.
Neke domaćice i znaju za ovaj trik, a sve što treba da dodate u džem jeste limuntus ili limunska kiselina. Na kilogram voća dovoljno je da stavite trećinu kašičice i to 5 minuta pred kraj kuvanja. Prednost limunske kiseline je i to što će sa njom džem zadržati bogatu boju, stabilizovaće ukus i neće biti zašećeren.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem