Sos od bermeta se pravi od vina kao osnovnog sastojka u koji se dodaju kupine, đumbir, puter i med. Sos se kratko kuva dok se ne zgusne, a odlična je preliv za sve vrste mesa, pogtovo jagnjeće kotlete. Vinski sos može da poboljša ukus svakog jela, a priprema je neverovatno jednostavna.Dagnje ili kozice se kuvaju u vinu, a ovako pripremljena jela su svetski poznati specijaliteti. Sos od bermeta kombinuje fantastične namirnice koje se odličnu uklapaju, a naš predlog je da obavezno probate da napravite.
- Sastojci:
- 250 g kupina
- 250 ml crnog vina (bermet)
- 2 kašičice meda
- 2 cm korena svežeg đumbira
- kockica putera
Priprema:
U šerpu stavite kupine, pa dodajte rendanim đumbir i sipajte vinom. Kuvajte, uz povremeno mešanje, dok ne krene da se zgušnjava, pa dodajte med i puter i dobro sjedinite. Kuvajte još malo, dok ne krene da ključa.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem