Od tikvica možete da napravite ukusna jela, a mi vam predlažemo da isprobate i ovaj recept. Tikvice isecite na kolutove, pa ih preko stavite nadev od povrća i sira. Ovako pripremljene tikvice možete da služite kao prilog, ali i kao laganu večeru. Lako se prave i uspevaju bukvalno svima.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašika skroba
- 1/2 veze peršuna
- 1 paprika
- 1 crni luk
- 1 paradajz
- 30 g feta sira
- malo tvrdog sira
Recept za tikvice sa nadevom od sira i povrća:
Pripremite tikvice
Tikvice oljuštite, pa isecite na deblje kolutove. Posolite, pobiberite, pospite slatkom paprikom i skrobom, pa sipajte jednu kašiku maslinovog ulja. Sve lepo promešajte.
Pecite tikvice
Poređajte tikvice na pleh obložen pek papirom, pa pecite u zagrejanoj rerni na 200°C oko 35 minuta.
Napravite nadev
U posudi pomešajte seckani paradajz, papriku, peršun, pa posolite, pobiberite i pospite začinskom paprikom. Dodajte izdrobljeni sir i promešajte. Sipajte nadev na tikvice. Pospite rendanim sirom i pecite još 15 minuta.
Pročitajte i ovo: Ćufte od tikvica i sira
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus