Od tikvica možete da pravite najrazličitija jela, a kako su neutralnog ukusa slažu se sa gotovo svakom namirnicom. Danas vam donosimo sjajan recept za pržene tikvice koje se prave nikad jednostavnije. Možete da ih služite kao prilog uz ribu, a zahvaljujući sojinom sosu i začinima neverovatno su ukusne. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • 1/2 veze mirođije
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašika brašna
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika soka od limuna 

Recept za posne pržene tikvice:

15:16
Korak 1

Pripremite tikvice 

U jednoj posudi pomešajte tikvice koje ste isekli po želji, pa ih posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i origanom. Dodajte brašno ili skrob i sve lepo promešajte. 

15:17
Korak 2

Ispržite tikvice 

U tiganju na malo ulja ispržite tikvice, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška ulja. Zatim ih stavite u neku posudu. 

15:17
Korak 3

Dodajte ostale sastojke 

Preko tikvica stavite mleveni beli luk, sipajte sojin sos i sok od limuna, pa sve lepo promešajte. 

Pročitajte i ovo: Posni i mrsni recept za pohovane tikvice

BONUS VIDEO: 

Rolnice od tikvica TikTok/themodernnonna

(StvarUkusa/S.B.)