Od tikvica možete da pravite najrazličitija jela, a kako su neutralnog ukusa slažu se sa gotovo svakom namirnicom. Danas vam donosimo sjajan recept za pržene tikvice koje se prave nikad jednostavnije. Možete da ih služite kao prilog uz ribu, a zahvaljujući sojinom sosu i začinima neverovatno su ukusne.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 veze mirođije
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašika brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika soka od limuna
Recept za posne pržene tikvice:
Pripremite tikvice
U jednoj posudi pomešajte tikvice koje ste isekli po želji, pa ih posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i origanom. Dodajte brašno ili skrob i sve lepo promešajte.
Ispržite tikvice
U tiganju na malo ulja ispržite tikvice, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška ulja. Zatim ih stavite u neku posudu.
Dodajte ostale sastojke
Preko tikvica stavite mleveni beli luk, sipajte sojin sos i sok od limuna, pa sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: Posni i mrsni recept za pohovane tikvice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem