Od tikvica možete da pravite najrazličitija jela, a kako su neutralnog ukusa slažu se sa gotovo svakom namirnicom. Danas vam donosimo sjajan recept za pržene tikvice koje se prave nikad jednostavnije. Možete da ih služite kao prilog uz ribu, a zahvaljujući sojinom sosu i začinima neverovatno su ukusne.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 1/2 veze mirođije
- 1 kašičica mlevene paprike
- 1 kašičica origana
- 1 kašika brašna
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika soka od limuna
Recept za posne pržene tikvice:
Pripremite tikvice
U jednoj posudi pomešajte tikvice koje ste isekli po želji, pa ih posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i origanom. Dodajte brašno ili skrob i sve lepo promešajte.
Ispržite tikvice
U tiganju na malo ulja ispržite tikvice, pa ih izvadite na ubrus da se ocede od viška ulja. Zatim ih stavite u neku posudu.
Dodajte ostale sastojke
Preko tikvica stavite mleveni beli luk, sipajte sojin sos i sok od limuna, pa sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: Posni i mrsni recept za pohovane tikvice
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus