Jednostavna jela su uvek pravi izbor, jer se lako i brzo prave, a neverovatno su ukusna. Postoji puno različitih recepata, a mi vam donosimo za pohovane tikvice. Tikvice možeteda nađete u prodavnici cele sezone, a kako je u toku Uskršnji post, mi vam donosimo posnu i mrsnu verziju. Ako u smesu za poh dodate i sir, tikvice će biti mnogo ukusnije.
Sastojci:
- Za mrsne tikvice:
- 1 tikvica
- 2 jajeta
- 80 g kisele pavlake
- 50 g brašna
- 50 g tvrdog sira
- Za posne tikvice:
- 1 tikvica
- 200 ml piva
- 150 g brašna
- 50 g biljnog sira
Posni i mrsni recept za pohovane tikvice:
Pripremite mrsnu smesu za poh
U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte pavlaku i prosejano brašno. Lepo sjedinite, pa dodajte rendani sir. Začinite po želji.
Pripremite posnu smesu za poh
U posudi pomešajte pivo i brašno, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte rendani sir, začinite po želji i sve dobro promešajte.
Ispohujte tikvice
Tikvice tanko isecite, pa uvaljajte u smesu po želji. Ispržite u tiganju na zagrejanom ulju.
Pročitajte i ovo: Najjeftiniji recept za pohovane tikvice
(BONUS VIDEO)
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus