Jednostavna jela su uvek pravi izbor, jer se lako i brzo prave, a neverovatno su ukusna. Postoji puno različitih recepata, a mi vam donosimo za pohovane tikvice. Tikvice možeteda nađete u prodavnici cele sezone, a kako je u toku Uskršnji post, mi vam donosimo posnu i mrsnu verziju. Ako u smesu za poh dodate i sir, tikvice će biti mnogo ukusnije.

Sastojci:

  • Za mrsne tikvice:
  • 1 tikvica
  • 2 jajeta 
  • 80 g kisele pavlake 
  • 50 g brašna
  • 50 g tvrdog sira 
  • Za posne tikvice: 
  • 1 tikvica 
  • 200 ml piva 
  • 150 g brašna 
  • 50 g biljnog sira

Posni i mrsni recept za pohovane tikvice:

14:28
Korak 1

Pripremite mrsnu smesu za poh

U posudi umutite jaja koja ste posolili, pa dodajte pavlaku i prosejano brašno. Lepo sjedinite, pa dodajte rendani sir. Začinite po želji. 

14:28
Korak 2

Pripremite posnu smesu za poh

U posudi pomešajte pivo i brašno, pa dobro sjedinite. Zatim dodajte rendani sir, začinite po želji i sve dobro promešajte. 

14:28
Korak 3

Ispohujte tikvice 

Tikvice tanko isecite, pa uvaljajte u smesu po želji. Ispržite u tiganju na zagrejanom ulju. 

Pročitajte i ovo: Najjeftiniji recept za pohovane tikvice

(BONUS VIDEO) 

TikTok/hungryhappens Lazanja sa pohovanim tikvicama

(StvarUkusa/S.B.)