Big mek salata se pravi za samo dvadeset minuta, a svakako je zdravija verzija od one na koju smo navikli. Ukoliko volite obrok salate možda ćete želeti da napravite i obrok salatu sa svinjetinom, kupusom i susamom. A evo i kako da napravite ukusnu big mek salatu.

Sastojci:

  • 450 g mlevene govedine
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica vorčester sosa
  • So
  • Crni biber
  • 60 g grčkog jogurta
  • 1 kašika sirćeta
  • 2 kašičice senfa
  • 1 kašičica kečapa
  • 1/2 kašičice ljute paprike
  • 2 glavice zelene salate, seckane
  • 125 g iseckanog čedara
  • 125 g čeri paradajza
  • 100 g kiselih krastavaca iseckanih
  • 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
  • 1 kašičica susama

Recept za big mek salatu

14:49
Korak 1

Ispržite govedinu

Za bik mek salatu u tiganj na srednjoj vatri stavite mlevenu govedinu, beli luk u prahu i vorčester sos i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, 8 do 10 minuta. Prebacite govedinu u veliku činiju.

14:55
Korak 2

Napravite preliv

U srednjoj činiji umutite grčki jogurt, sirće, senf, kečap i papriku. Time ćete preliti salatu.

14:55
Korak 3

Servirajte salatu

U činiji pomešajte govedinu, čedar, paradajz, kisele krastavce i crveni luk. Prelijte prelivom i pospite susamom. Servirajte uz tortilju. Uživajte u big mek salati

Pročitajte kako se pravi lagana obrok salata sa piletinom, paradajzom i feta sirom

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/L.S.