Big mek salata se pravi za samo dvadeset minuta, a svakako je zdravija verzija od one na koju smo navikli. Ukoliko volite obrok salate možda ćete želeti da napravite i obrok salatu sa svinjetinom, kupusom i susamom. A evo i kako da napravite ukusnu big mek salatu.
Sastojci:
- 450 g mlevene govedine
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašičica vorčester sosa
- So
- Crni biber
- 60 g grčkog jogurta
- 1 kašika sirćeta
- 2 kašičice senfa
- 1 kašičica kečapa
- 1/2 kašičice ljute paprike
- 2 glavice zelene salate, seckane
- 125 g iseckanog čedara
- 125 g čeri paradajza
- 100 g kiselih krastavaca iseckanih
- 1/4 crvenog luka, tanko isečenog
- 1 kašičica susama
Recept za big mek salatu
Ispržite govedinu
Za bik mek salatu u tiganj na srednjoj vatri stavite mlevenu govedinu, beli luk u prahu i vorčester sos i začinite solju i biberom. Pržite, povremeno mešajući, 8 do 10 minuta. Prebacite govedinu u veliku činiju.
Napravite preliv
U srednjoj činiji umutite grčki jogurt, sirće, senf, kečap i papriku. Time ćete preliti salatu.
Servirajte salatu
U činiji pomešajte govedinu, čedar, paradajz, kisele krastavce i crveni luk. Prelijte prelivom i pospite susamom. Servirajte uz tortilju. Uživajte u big mek salati.
Pročitajte kako se pravi lagana obrok salata sa piletinom, paradajzom i feta sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem