Obrok salata Džozefina može da se jede i topla i hladna. Odličan je izbor za predjelo, ili čak i glavno jelo ako niste previše gladni. Možda će vas zanimati i mediteranska feta salata sa testeninom - brza i lagana. Džozefina salata je ujedno i sočna i hrskava. Evo kako se pravi obrok salata Džozefina!

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 200 g slatke paprike
  • 200 g čeri paradajza
  • Listovi 1 zelene salate
  • 40 g soja sosa
  • 4 kašike ulja
  • 2 kašičice limunovog soka
  • 1 kašičica senfa 
  • so i biber po ukusu

Recept za obrok salatu Džozefina

11:19
Korak 1

Pržite pileći file

Za obrok salatu Džozefina, pileći file isecite na male komade i prebacite u činiju. Dodajte so, biber, soja sos i ostavite da se mariniraju nekoliko minuta. Na zagrejanom ulju pržite pileći file do zlatno smeđe boje. Slatku papriku očistite od semenki i isecite na kockice.

11:24
Korak 2

Pržite paprike

Rukama iskidajte listove zelene salate i stavite ih na tanjir. Čeri paradajz prepolovite, stavite na listove zelene salate, posolite i pobiberite. U istom tiganju gde se pržilo meso pržite papriku 3-4 minuta dok ne omekša. Papriku stavite na listove zelene salate.

11:24
Korak 3

Servirajte salatu

Preko svega stavite topli pileći file. Za preliv pomešajte limunov sok, ulje i senf. Prelijte salatu, pospite susamom i mirođijom. Servirajte salatu i uživajte u obrok salati Džozefina!

Pročitajte kako se pravi obrok salata sa šunkom i povrćem

BONUS VIDEO

Instagram/ _eating_with_emily Kako se pravi najbolja grčka salata

StvarUkusa/L.S.