Obrok salate praktično su rešenje kada želite da napravite kvalitetniji obrok za bilo koje doba dana, a koji možete i da ponesete sa sobom. Najveći broj obrok salata pravi se sa piletinom, ali danas imamo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti. Pravi se sa mlevenom svinjetinom i slatko-ljutim sosem. U recept ide i kupus. Pikantna i sočna obrok salata posipa se susamom, a sigurni smo da će se dopasti svim generacijama u kući.
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 kašika mlevenog svežeg đumbira
- 1 kašika susamovog ulja
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 šolja iseckane šargarepe
- 1/4 glavice kupusa
- 1/4 šolje sojinog sosa
- 1 kašika čili sosa
- so po ukusu
- 1 stabljika mladog luka
- 3 kašike susama
Recept za obrok salatu sa svinjetinom, kupusom i susamom:
U većem tiganju zagrejte ulje, pa ubacite mleveni đumbir i mleveni beli luk, pa dinstajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte svinjetinu, pa promešajte i pržite oko 8-10 minuta, dok ne porumeni. Paralelno odvajajte komadiće mesa špatulom. Pomerite svinjetinu u stranu, pa dodajte susamovo ulje, iseckanu šargarepu i iseckan kupus. Promešajte i kada se sastojci za obrok salatu sjedine, dodajte soja sos i čili sos. Dinstajte dok kupus ne omekša, oko 5-8 minuta. Posolite obrok salatu sa svinjetinom po ukusu. Prebacite obrok salatu u činiju, dodajte iseckan mladi luk i susam, pa služite. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/Jelena Knežević
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem