Obrok salate praktično su rešenje kada želite da napravite kvalitetniji obrok za bilo koje doba dana, a koji možete i da ponesete sa sobom. Najveći broj obrok salata pravi se sa piletinom, ali danas imamo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti. Pravi se sa mlevenom svinjetinom i slatko-ljutim sosem. U recept ide i kupus. Pikantna i sočna obrok salata posipa se susamom, a sigurni smo da će se dopasti svim generacijama u kući.
Sastojci:
- 1 kašika ulja
- 1 čen belog luka
- 450 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 kašika mlevenog svežeg đumbira
- 1 kašika susamovog ulja
- 1/2 glavice crnog luka
- 1 šolja iseckane šargarepe
- 1/4 glavice kupusa
- 1/4 šolje sojinog sosa
- 1 kašika čili sosa
- so po ukusu
- 1 stabljika mladog luka
- 3 kašike susama
Recept za obrok salatu sa svinjetinom, kupusom i susamom:
U većem tiganju zagrejte ulje, pa ubacite mleveni đumbir i mleveni beli luk, pa dinstajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte svinjetinu, pa promešajte i pržite oko 8-10 minuta, dok ne porumeni. Paralelno odvajajte komadiće mesa špatulom. Pomerite svinjetinu u stranu, pa dodajte susamovo ulje, iseckanu šargarepu i iseckan kupus. Promešajte i kada se sastojci za obrok salatu sjedine, dodajte soja sos i čili sos. Dinstajte dok kupus ne omekša, oko 5-8 minuta. Posolite obrok salatu sa svinjetinom po ukusu. Prebacite obrok salatu u činiju, dodajte iseckan mladi luk i susam, pa služite. Preporučujemo i obrok salatu sa testeninom, jajima i šunkom.
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa/Jelena Knežević
Uskršnja pečena šunka sa medenom glazurom
Sočni kolač od pistaća gotov za sat vremena
Piletina Stroganov za praznični ručak
Pileća vekna sa povrćem
Svečana kokos torta za drugi dan Uskrsa