Obrok salate su baš popularne pogotovo kada dođe lepo vreme, jer se lako prave, a ukus je fantastičan. Kako je u toku Uskršnji post donosimo vam sjajan recept za posnu salatu sa povrćem koju možete da jedete kao prilog, ali i kao obrok. Pomešajte tikvice, paradajz i luk, a onda sve to prelijite sojinim sosom za poseban šmek. Ovako pripremljena posna salata je izuzetno ukusna i svima uspeva iz prvog pokušaja.
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 400 g čeri paradajza
- 1 mladi luk
- 1 veza mirođije
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za posnu salatu sa povrćem:
Ispržite tikvice
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckane tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i začinite po želji. Izvadite ih iz tiganja i stavite u posudu za salatu.
Dodajte ostale sastojke
U posudu za salatu dodajte i seckani čeri paradajz, seckani mladi luk, kao i mirođiju. Zatim dodajte mleveni beli luk i začinite po želji.
Prelijte sojinim sosom i uljem
Lepo promešajte salatu, pa prelijte sojinim sosom i uljem i ponovo sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: Posna urnebes salata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus