Obrok salate su baš popularne pogotovo kada dođe lepo vreme, jer se lako prave, a ukus je fantastičan. Kako je u toku Uskršnji post donosimo vam sjajan recept za posnu salatu sa povrćem koju možete da jedete kao prilog, ali i kao obrok. Pomešajte tikvice, paradajz i luk, a onda sve to prelijite sojinim sosom za poseban šmek. Ovako pripremljena posna salata je izuzetno ukusna i svima uspeva iz prvog pokušaja. 

Sastojci:

  • 700 g tikvica 
  • 400 g čeri paradajza 
  • 1 mladi luk 
  • 1 veza mirođije 
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika maslinovog ulja

Recept za posnu salatu sa povrćem:

12:33
Korak 1

Ispržite tikvice 

U tiganju na malo ulja propržite sitno seckane tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i začinite po želji. Izvadite ih iz tiganja i stavite u posudu za salatu. 

12:35
Korak 2

Dodajte ostale sastojke 

U posudu za salatu dodajte i seckani čeri paradajz, seckani mladi luk, kao i mirođiju. Zatim dodajte mleveni beli luk i začinite po želji. 

12:35
Korak 3

Prelijte sojinim sosom i uljem 

Lepo promešajte salatu, pa prelijte sojinim sosom i uljem i ponovo sve lepo promešajte. 

Pročitajte i ovo: Posna urnebes salata

BONUS VIDEO: 

instagram/cookistwow salata od mariniranih tikvica

(StvarUkusa/S.B.)