Obrok salate su baš popularne pogotovo kada dođe lepo vreme, jer se lako prave, a ukus je fantastičan. Kako je u toku Uskršnji post donosimo vam sjajan recept za posnu salatu sa povrćem koju možete da jedete kao prilog, ali i kao obrok. Pomešajte tikvice, paradajz i luk, a onda sve to prelijite sojinim sosom za poseban šmek. Ovako pripremljena posna salata je izuzetno ukusna i svima uspeva iz prvog pokušaja.
Sastojci:
- 700 g tikvica
- 400 g čeri paradajza
- 1 mladi luk
- 1 veza mirođije
- 2 čena belog luka
- 1 kašika soja sosa
- 1 kašika maslinovog ulja
Recept za posnu salatu sa povrćem:
Ispržite tikvice
U tiganju na malo ulja propržite sitno seckane tikvice dok ne dobiju zlatnu boju. Posolite i začinite po želji. Izvadite ih iz tiganja i stavite u posudu za salatu.
Dodajte ostale sastojke
U posudu za salatu dodajte i seckani čeri paradajz, seckani mladi luk, kao i mirođiju. Zatim dodajte mleveni beli luk i začinite po želji.
Prelijte sojinim sosom i uljem
Lepo promešajte salatu, pa prelijte sojinim sosom i uljem i ponovo sve lepo promešajte.
Pročitajte i ovo: Posna urnebes salata
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem