Urnebes salata spada u omiljene priloge mnogih gurmana, a uglavnom se služi uz roštiljsko meso ili pečenje. U originalni recept mora da ide kajmak, i ako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ali, kako je u toku Božićni post, mi vam predlažemo da napravite posnu verziju urnebes salate koju možete da poslužite uz ribu. Recept za urnebes salatu je jednostavna, a pikantan ukus i kremasta tekstura je čine preukusnom.

Sastojci:

  • 600 g posnog feta sira 
  • 3 kašičice mlevene paprike
  • 1 kašičica mlevne ljute paprike
  • 3 čena belog luka
  • 1 kašika tucane paprike
  • 1 kašika ulja


Recept za posnu urnebes salatu:

11:47
Korak 1

Pripremite sastojke za posnu urnebes salatu

Čenove belog luka provucite kroz presu, a posni feta sir izmrvite. 

11:56
Korak 2

Pomešajte sastojke za posnu urnebes salatu

U posudi pomešajte feta sir, mleveni beli luk, tucanu papriku, mlevenu slatku i ljutu papriku, pa sipajte ulje. Sve dobro sjedinite, a ako želite možete da je umutite mikserom. 

12:06
Korak 3

Ostavite da odstoji u frižideru

Posnu urnebes salatu ostavite da odstoji u frižideru, pa formirajte loptice ili je služite tako. 

Pročitajte i ovo: Originalni urnebes kao iz kafane

BONUS VIDEO: 

Kurir televizija LESKOVAČKI UŠTIPCI I URNEBES SALATA: Najjednostavniji recept u emisiji "Majke i snajke": Porodica kuvanjem osvojila 10.000 dinara

(StvarUkusa/S.B.)