Urnebes salata spada u omiljene priloge mnogih gurmana, a uglavnom se služi uz roštiljsko meso ili pečenje. U originalni recept mora da ide kajmak, i ako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ali, kako je u toku Božićni post, mi vam predlažemo da napravite posnu verziju urnebes salate koju možete da poslužite uz ribu. Recept za urnebes salatu je jednostavna, a pikantan ukus i kremasta tekstura je čine preukusnom.
Sastojci:
- 600 g posnog feta sira
- 3 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica mlevne ljute paprike
- 3 čena belog luka
- 1 kašika tucane paprike
- 1 kašika ulja
Recept za posnu urnebes salatu:
Pripremite sastojke za posnu urnebes salatu
Čenove belog luka provucite kroz presu, a posni feta sir izmrvite.
Pomešajte sastojke za posnu urnebes salatu
U posudi pomešajte feta sir, mleveni beli luk, tucanu papriku, mlevenu slatku i ljutu papriku, pa sipajte ulje. Sve dobro sjedinite, a ako želite možete da je umutite mikserom.
Ostavite da odstoji u frižideru
Posnu urnebes salatu ostavite da odstoji u frižideru, pa formirajte loptice ili je služite tako.
Pročitajte i ovo: Originalni urnebes kao iz kafane
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus