Urnebes salata spada u omiljene priloge mnogih gurmana, a uglavnom se služi uz roštiljsko meso ili pečenje. U originalni recept mora da ide kajmak, i ako mnogi češće stavljaju krem sir ili pavlaku. Ali, kako je u toku Božićni post, mi vam predlažemo da napravite posnu verziju urnebes salate koju možete da poslužite uz ribu. Recept za urnebes salatu je jednostavna, a pikantan ukus i kremasta tekstura je čine preukusnom.
Sastojci:
- 600 g posnog feta sira
- 3 kašičice mlevene paprike
- 1 kašičica mlevne ljute paprike
- 3 čena belog luka
- 1 kašika tucane paprike
- 1 kašika ulja
Recept za posnu urnebes salatu:
Pripremite sastojke za posnu urnebes salatu
Čenove belog luka provucite kroz presu, a posni feta sir izmrvite.
Pomešajte sastojke za posnu urnebes salatu
U posudi pomešajte feta sir, mleveni beli luk, tucanu papriku, mlevenu slatku i ljutu papriku, pa sipajte ulje. Sve dobro sjedinite, a ako želite možete da je umutite mikserom.
Ostavite da odstoji u frižideru
Posnu urnebes salatu ostavite da odstoji u frižideru, pa formirajte loptice ili je služite tako.
Pročitajte i ovo: Originalni urnebes kao iz kafane
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom