Jug Srbije je poznat po pikantnoj i jako ukusnoj hrani, a jedna od najpoznatijih salata je svakao i urnebes. Ako volite začinjeno naš predlog je da uz sve vrste mesa, a pogotovo roštiljsko, pripremite ovu salatu. Urnebes možete da mažete i na hleb, a priprema je baš jednostavna. Dve vrste sira i ljuta papričica su savršena kombinacija kojoj retko ko odoli.
- Sastojci:
- 500 g feta sira
- 250 g mladog sira
- 2 čena belog luka
- 3 kašika tucane paprike
- 2 ljute papričice
Priprema:
U blenderu pomešajte sireve, papričice i beli luk. Dobro izblendirajte, pa posolite po potrebi i pospite tucanom paprikom. Lepo promešajte. Stavite u frižider da se dobro ohladi.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus