Posni kolači od čokolade i kokosa imaju hrskavu podlogu i kremasti fil, a preliveni su čokoladom. Možda ćete želeti da napravite i posni kolač sa šargarepom i orasima. Posni kolači od čokolade i kokosa se drže u frižideru pre konzumacije i vrlo su osvežavajući, poput nekog sladoleda. Evo kako se prave posni kolači od čokolade i kokosa!
Sastojci:
Kokos krem
- 400 g kokos pahuljica, nezaslađeno
- 150 g kokosovog krema
- 75 g meda
- 1 prstohvat soli, opciono
Čokoladni sloj
- 260 g komadića crne čokolade
- 100 g kokosovog krema
Za posipanje
- kokos pahuljice
Recept za posne kolače od čokolade i kokosa
Napravite smesu od kokosa
Za posne kolače od čoklade i kokosa pomešajte pahuljice kokosa, kokosov krem, med i prstohvat soli i ubacite u procesor za hranu. Mešajte dok smesa ne postane jednostavna za oblikovanje. Možda ćete morati da pritisnete smesu i ponovo je izblendirate još nekoliko puta. Sipajte smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Čvrsto pritisnite lopaticom i zagladite smesu da bude ravnomerna. Zamrznite na 30 minuta.
Napravite čokoladni sloj
Pripremite čokoladni sloj kombinovanjem komadića crne čokolade i kokosovog krema u činiji. Pecite u mikrotalasnoj u intervalima od 15 sekundi, dobro mešajući između.
Prelijte čokoladu preko kolača
Sipajte čokoladnu mešavinu na sloj kokosovog krema i lopaticom rasporedite u ravnomeran sloj. Odozgo pospite seckani kokos. Zamrznite na 1 sat ili dok se sloj čokolade ne stegne. Servirajte i uživajte u posnim kolačima od čokolade i kokosa!
Pročitajte kako se pravi posni kolač sa bananama koji obožava ceo svet
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.
Carska pita za predjelo za Aranđelovdan
Slana torta sa šunkom i sirom kao slavsko predjelo
Najbolji čizkejk sa medom
Osvežavajuća salata od krastavaca
Kolači korpice sa ružama idealni za slavu