Ideja za preukusan posni ručak nikad dosta, a sigurni smo da vam je dosadno da pripremta ista jela. Danas možete da pronađete za skoro svaku mrsnu namirnicu njenu posnu zamenu, pa tako možete da i u toku Uskršnjeg posta spremite neka od najlepših jela. Riba se obično priprema u rerni ili se naručuje, a mi vam donosimo najbolji recept. Napravite pohovane filete ribe u slatko-kiselom sosu. Ništa bolje niste probali, a dovoljno je da kao prilog poslužite pirinač. 

Sastojci:

  • 250 g fileta bele ribe
  • 1/4 kašičice soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1/4 kašičice slatke paprike
  • 2 čena belog luka 
  • 2 kašike kukuruznog skroba
  • Za sos:
  • 1/3 šolje kečapa
  • 3 kašike sirćeta
  • 1 kašika soja sosa
  • 2 kašike šećera
  • 1 zelena paprika 
  • 1 crvena paprika
  • 2 čena belog luka
  • 1 konzerva ananasa
  • 1 kašika brašna

Recept za posni ručak - riba sa povrćem:

11:22
Korak 1

Ispržite ribu 

Isecite ribu na kockice, pa začinite. Dodajte mleveni beli luk, skrob i maslinovo ulje. Sve lepo promešajte i ispržite ribu u tiganju u kojem ste zagrejali ulje. 

11:22
Korak 2

Napravite sos 

Pomešajte sok od ananasa koji ste iscedili iz konzerve, kečap, sirće, sojin sos, šećer, posolite i pobiberite. Sve dobro promešajte, 

11:22
Korak 3

Pomešajte sastojke 

U drugom tiganju na malo ulja propržite sitno seckani beli luk, pa dodajte krupno sečeni ljubičasti luk, kao i paprike. Pržite dok povrće ne omekša, pa dodajte secakni ananas i prelijte sosom. Kad sos krene da ključa dodajte kašičicu brašna i promešajte. Sos treba da se zgusne. Dodajte i prženu ribu, promešajte i služite. 

Pročitajte i ovo: Najlakši način da očistite ribu

BONUS VIDEO: 

Kako se čisiti riba Instagram/pp_recepti_kbzu

(StvarUkusa/S.B.)