U toku Božićnog posta riba će se često naći na meniju, a super je i kao predlog za Badnje veče. Možete je spremati na razne načine, ali ovo je jedan od najboljih recepata. Ako želite da spremite ribu brzo i lako, a da opet bude fantastičnog ukusa, predlažemo da isprovate ovaj krckavi nadeva sa prezlama. Možete da koristite ribu po želji, a u receptu je predložen bakalar.
Sastojci:
600 g bakalara (može bilo koja bela riba)
35 g prezli
25 g putera
1 limun
1/2 crnog luk
svež peršun
1 čen belog luka
2 kašike belog vina
Najbolji recept za belu ribu:
Kako se marinira riba
Stavite filete u tepsiju, pa prelijte sokom od limuna. Sipajte i belo vino, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 30 minuta u frižideru.
Pripremite nadev za ribu
U posudi pomešajte sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte sekcani peršun, rendanu koru limuna, seckani puter i prezle. Rukama malo sjedinite smesu i sipajte preko ribe koju ste prethodno posolili i pobiberili. Prelijte maslinovim uljem.
Kako se peče riba
Ribu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za prženu ribu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus