U toku Božićnog posta riba će se često naći na meniju, a super je i kao predlog za Badnje veče. Možete je spremati na razne načine, ali ovo je jedan od najboljih recepata. Ako želite da spremite ribu brzo i lako, a da opet bude fantastičnog ukusa, predlažemo da isprovate ovaj krckavi nadeva sa prezlama. Možete da koristite ribu po želji, a u receptu je predložen bakalar

Sastojci:

600 g bakalara (može bilo koja bela riba)
35 g prezli
25 g putera
1 limun 
1/2 crnog luk
svež peršun
1 čen belog luka
2 kašike belog vina

Najbolji recept za belu ribu:

17:22
Korak 1

Kako se marinira riba

Stavite filete u tepsiju, pa prelijte sokom od limuna. Sipajte i belo vino, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 30 minuta u frižideru. 

17:28
Korak 2

Pripremite nadev za ribu 

U posudi pomešajte sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte sekcani peršun, rendanu koru limuna, seckani puter i prezle. Rukama malo sjedinite smesu i sipajte preko ribe koju ste prethodno posolili i pobiberili. Prelijte maslinovim uljem. 

17:30
Korak 3

Kako se peče riba

Ribu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta. 

Pročitajte i ovo: Najbolji recept za prženu ribu

BONUS VIDEO: 

ZAPEČENA SKUŠA: Lak i brz recept (drugi deo) Kurir televizija

(StvarUkusa/S.B.)