U toku Božićnog posta riba će se često naći na meniju, a super je i kao predlog za Badnje veče. Možete je spremati na razne načine, ali ovo je jedan od najboljih recepata. Ako želite da spremite ribu brzo i lako, a da opet bude fantastičnog ukusa, predlažemo da isprovate ovaj krckavi nadeva sa prezlama. Možete da koristite ribu po želji, a u receptu je predložen bakalar.
Sastojci:
600 g bakalara (može bilo koja bela riba)
35 g prezli
25 g putera
1 limun
1/2 crnog luk
svež peršun
1 čen belog luka
2 kašike belog vina
Najbolji recept za belu ribu:
Kako se marinira riba
Stavite filete u tepsiju, pa prelijte sokom od limuna. Sipajte i belo vino, pa pokrijte providnom folijom i ostavite da se marinira nekih 30 minuta u frižideru.
Pripremite nadev za ribu
U posudi pomešajte sitno seckani crni i beli luk, pa dodajte sekcani peršun, rendanu koru limuna, seckani puter i prezle. Rukama malo sjedinite smesu i sipajte preko ribe koju ste prethodno posolili i pobiberili. Prelijte maslinovim uljem.
Kako se peče riba
Ribu pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 15-20 minuta.
Pročitajte i ovo: Najbolji recept za prženu ribu
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
Kako se pravilno kuvaju jaja za Uskrs
Grilovani fileti šarana sa povrćem za Veliki petak
Posna pita sa jabukama za Veliki petak
Mimoza salata sa piletinom
Zaboravite klasiku, ovo je najlakši način za najlepša jaja za Uskrs